eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 6-án.
Nyitókép: Czagány Balázs

Végleges a koreai vb-csapat

A Magyar Úszó Szövetség szombati elnökségi ülésén véglegesítette a kvangdzsui világbajnokságon induló magyar úszóválogatott névsorát. A medencében 15 férfi és 9 női versenyzőnk indul, míg a nyíltvízi számokban 3-3 férfi és női úszó alkotja a csapatot.

Összesen 29 magyar úszó utazhat a koreai Kvangdzsuba, ahol július 12-én kezdődik a világbajnokság.

A férfiaknál a 33 éves Cseh László vállalta a legtöbb számot, ő háromszor is rajtkőre lép (50-100 pillangó mellett jöhet a nosztalgiázás 200 vegyesen), mindenki más egy vagy két rajtot tervez. Cseh László egyébként pályafutása 9. nagypályás világbajnokságán indul (2003-ban kezdte még Barcelonában), ami nem csupán a magyar, de

az egyetemes úszósport történetében is abszolút rekord.

Cseh 13 vb-éremmel a két amerikai, Michael Phelps (33), Ryan Lochte (27), az ausztrál Grant Hackett (19) és a kínai Szun Jang (14) mögött az örökranglista 5. helyén áll az ausztrál Ian Thorpe-pal és a német Michael Gross-szal egyetemben.

A nőknél Hosszú Katinka viszi a prímet öt rajttal, míg Késely Ajna négy, Kapás Boglárka pedig három számban indul. Hosszú Katinka egy páratlan győzelmi sorozat folytatására készül: zsinórban a negyedik világbajnokságon nyerheti meg a 200-400m vegyes aranyérmét, ugyanabban az úszásnemben

hasonló sorozatra még nem volt példa a sportág történetében.

Katinka jelenleg 12 vb-éremnél tart, az amerikai Natalie Coughlin a listavezető 20 dobogós helyezéssel.

A nyíltvízi úszóknál Rasovszky Kristóf és Olasz Anna mindhárom egyéni távon elindul, a hangsúly az olimpiai kvalifikációs 10km-es számon van, ahol az első 10 helyezett szerez tokiói kvótát – itt rajtuk kívül még Székelyi Dániel és Rohács Réka igyekszik kvalifikálni. Rasovszky a tavalyi Eb-parádé után egy nyolcéves „éremcsendet” törne meg, hiszen utoljára 2011-ben állhatott magyar férfiversenyző a dobogón (Gercsák Csaba 25km-en), míg Olasz Anna négy éve, Kazanyban volt második a leghosszabb távon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×