eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A székesfehérvári Loic Nego és Davide Zappacosta, az angol csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC - Chelsea mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Loic Nego az NB I legjobbja

Az ezüstérmes Mol Vidi FC középpályása, a francia Loic Nego kapta az NB I legjobb játékosának járó díjat a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján hétfőn.

Az eseményen a vasárnap befejeződött élvonalbeli idény felfedezettjének a Puskás Akadémiában szereplő Kiss Tamást választották, a legjobb edző pedig a bronzérmes Debrecen szakvezetője, Herczeg András lett.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke köszöntőjében kiemelte a női futball fejlődését - azon belül is a szombati Bajnokok Ligája-döntőt, amelyet Budapesten rendeztek meg -, a Mol Vidi FC sikeres Európa-liga szereplését, valamint az U17-es válogatottat, amely a dublini korosztályos Európa-bajnokságon ötödik lett, ezzel kijutott a világbajnokságra.

Az MLSZ vezetője kiemelte a harmincadik bajnoki címét szerző Ferencvárost, és sok sikert kívánt a zöld-fehéreknek az előttük álló európai kupamérkőzésekhez.

Hozzátette, nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ugyanis továbbra sincs elég néző a pályákon, illetve nincs annyi fiatal játékos, ami arányban áll a befektetésekkel. Megjegyezte: bízik abban, hogy több klub is követi majd a Debrecen példáját, amely javarészt magyar futballistákkal végzett a harmadik helyen és harcolta ki az Európa-liga indulást.

Csányi Sándor elmondta, a következő nagy feladat a felnőtt férfi válogatott előtt áll, ugyanis júniusban két fontos Európa-bajnoki selejtező - Azerbajdzsánban, otthon pedig Wales ellen - vár az együttesre, amely a 2020-as kontinensviadalon saját közönsége előtt szerepelhetne.

A kategóriák győzteseiről a klubok döntöttek, a szokásoknak megfelelően a csapatkapitány és a vezetőedző mellett ezúttal is a keretek legfiatalabb és legidősebb játékosai szavazhattak az általuk legjobbnak vélt három-három személyre.

Az év legszebb NB I-es góljáról a szurkolók határoztak, akik közül a legtöbben a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni, 93. percben győzelmet érő ollózására voksoltak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×