eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (k) és finn csapattársa, Valtteri Bottas (b) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának rajtja után a bakui versenypályán 2019. április 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

Minden Forma-1-es csapat most akarja megmutatni, mire képes igazán

A tesztszezon helyszínén, Barcelonában folytatódik a Formula-1-es világbajnokság. A Spanyol Nagydíjat vasárnap délután rendezik. Vámosi Péter szakíró, a Racingline.hu portál főszerkesztője szerint ezúttal már pontosabban látszanak majd a csapatok közötti erőviszonyok.

A Ferrari – barcelonai sikertelenség esetén – elengedheti ezt az évet, és egyéniben Bottas és Hamilton között dőlhet el a bajnoki cím – mondta Vámosi Péter. Mivel – a tesztszezon miatt – erről a pályáról van a csapatoknak a legtöbb információjuk, így erre optimalizál mindenki. Itt próbálja megmutatni mindenki, mit tud hozzátenni ahhoz, amivel Ausztráliában nyitottak.

A Ferrari elvileg megértette, hogy mi a probléma, melyet Vettel el is árult – emlékeztetett a szakértő. A gumikezelésük nem olyan jó, mint tavaly. Ha ezt sikerül kijavítani, érdemben kihívója lehetne a Mercedesnek.

A Racingline.hu azt írja, lehet, hogy a barcelonai pálya nem marad a versenynaptárban, hiszen a hétvégi verseny utáni időszakra még nincs új szerződése a Liberty Mediával, bár állítólag folynak a tárgyalások. Ráadásul egy olyan hír is napvilágot látott, mely szerint Zandvoort válthatja a katalán versenyt, akár már 2020-tól.

„Szerintem ennek a pályának van annyi történelme, hogy muszáj legyen maradnia a naptárban”

– mondta Carlos Sainz, a McLaren versenyzője. A mezőny egyetlen spanyolja inkább most más miatt izgatott, ez pedig nem más, mint hogy Andreas Seidl megkezdte a munkát a csapatnál. „Múlt héten Wokingban voltam a bemutatkozásán és az első munkanapján. Kezdem megismerni. Úgy tűnik, elég szisztematikus, én pedig ezt szeretem, mivel én is ilyen vagyok. Ebből gondolom, hogy jól fogunk kijönni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×