INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

rövidpályás gyorskorcsolya

knoch viktor

heidum bernadett

keszler andrea

Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én.

Visszavonul a magyar olimpiai bajnok

Infostart

Befejezi pályafutását Knoch Viktor olimpiai aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó. Visszavonul Heidum Bernadett és Keszler Andrea is.

A 2018-as téli olimpián a váltóval szerzett aranyérem után egy évet kihagyott Knoch Viktor, de mostanra véglegesen döntött arról, hogy nem folytatja a pályafutását.

„Ha reálisan nézzük, a pályafutásomba még egy olimpia beleférne, viszont már így is több az enyém, mint egy átlagos karrier, hiszen tizenhat évesen már ott voltam Torinóban. Fizikailag nem lenne olyan nagy akadálya a folytatásnak, inkább mentálisan fáradtam el:

nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék mindig száz százalékot nyújtani, és anélkül nem tudnék bekerülni a magyar válogatottba”

– mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A 29 éves versenyző hozzátette: a győzelem után azt érezte, inkább befejezné, de utána voltak olyan időszakok, amikor a folytatással kacérkodott.

„Ám mindig oda jutottam, hogy ha a teljes képet nézem, van kedvem korizni, viszont minél jobban lebontottam a nagy egységet részekre, vagyis a nyári felkészülésre, az edzőtáborra, egy hétre, egy napra, egy edzésre, egy menetre, egy kanyarra, annál kevésbé hiányzott.”

Knoch Viktor úgy érzi, nehéz volt kimondania, hogy befejezi.

„Nem gondoltam volna, hogy érzelmileg úgy megfog az a nap, pedig úgy történt... Hiába éreztem, hogy már nem fűlik a fogam az egészhez, kimondani nehéz volt. Otthon, amikor megbeszéltem a feleségemmel, még egészen más volt minden, ám amikor bementem a szövetségbe, és a vezetőkkel is közöltem a döntésemet – az fogott meg igazán.”

Pályafutásából egy Európa-bajnoki aranyérmet hiányol, de az olimpiai arany miatt mégis kereknek érzi pályafutását.

Szintén a visszavonulás mellett döntött az olimpiai negyedik helyezett short track váltó két tagja, Heidum Bernadett és Keszler Andrea.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018