eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sergio Aguero, a Manchester City játékosa (k) gólt fejel az Arsenal ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. február 3-i mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Agüero fejjel, lábbal és kézzel is betalált az Arsenal ellen

A Manchester City - argentin csatára, Sergio Agüero furcsa triplájával - 3-1-re győzött a vendég Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.

Az Arsenal úgy utazott az Etihad Stadionba, hogy legutóbbi 20 (!) idegenbeli rangadójából egyet sem tudott megnyerni a Premier League-ben. Azelőtt azonban éppen a Manchester City vendégeként győzött - 2015 januárjában az élete egyik legjobb meccsét játszó Santiago Cazorla vezetésével. Azóta viszont általában még a döntetlennek is örülhetett az Arsenal, néhányszor pedig nem tanúsított túl sok ellenállást aktuális nagynevű riválisával szemben.

A londoni együttes kezdőjéből kimaradt a szerdán még csapatkapitányként visszatérő Özil, helyette Iwobi kezdett a két sztárcsatár, Aubameyang és Lacazette mellett, míg a hazaiaknál Otamendi kapott helyet a védelem tengelyében, Stones a padra, Laporte pedig a balhátvéd pozíciójába került. Elöl Agüero, Sterling, a két Silva és De Bruyne rohamozhatott.

Agüero szinte ugyanúgy kezdett, mint a Newcastle pályáján kedden, ezúttal nem a 24., hanem a 46. másodpercben szerzett vezetést, miután Laporte elvette a labdát a fölöslegesen cselezgető Iwobitól szélen, a 16-os előtt.

Nem sokkal később Mustafi húzta vissza a gólhelyzetben érkező argentin csatárt, de a játékvezető szerint az eset nem ért büntetőt.

A 9. percben Laporte egy szabadrúgás után lesről talált a kapuba. Az Arsenal-védelem higgadtan állította lesre az érkező City-játékosokat, de nagy volt a nyomás a londoni csapat védelmén.

A vendégek ezután kezdtek éledezni, majd a 11. percben egy szöglet után Monrealtól Koscielny fejére került a labda, a francia védő pedig közelről nagy erővel fejelt a kapuba. Az 1-1 egyáltalán nem felelt meg a játék képének, de ez az Arsenal szurkolóit aligha érdekelte.

Folyamatosan rohamozott a Manchester City, de az Arsenal védelme már jobban figyelt. Egészen a 43. percig, amikor széthúzta az ellenfél védősorát a City. Sterling ívelt Agüero elé, a középcsatárnak pedig 1 méterről már csak kapuba kellett juttatnia a labdát.

A második félidőben megint főleg csak a hazaiaknál volt a labda, a 61. percben Sterling labdája után Leno Agüero kezére ütötte a labdát, onnan pedig a gólvonal mögé jutott. Nem biztos, hogy minden játékvezető megadta volna, de megérdemelten vezetett a City kétgólos különbséggel.

A játékrész közepén Unai Emery kettős cseréről döntött: Ramsey és a Barcelonától kölcsönvett Denis Suarez váltotta Iwobit és Kolasinacot.

Sokat nem változott a mérkőzés képe, az Arsenalnak a szépítésre sem volt nagyobb lehetősége, Lenónak azonban többször is nagyot kellett védenie.

Maradt a 3-1-es eredmény, amellyel a City két pontra megközelítette a Liverpoolt. Az éllovas hétfőn este a West Ham vendége lesz.

Az Arsenal a második félidőben igen gyengén játszott, és visszacsúszott a hatodik helyről a tabellán, mivel a játéknap első meccsén a Manchester United Rashford korai góljával 1-0-ra győzött a második félidőben az egyenlítésért nagy erőket mozgósító Leicester City ellen.

Premier League, 25. forduló:

  • Leicester City-Manchester United 0-1 (0-1)
  • Manchester City-Arsenal 3-1 (2-1)

szombaton játszották:

  • Cardiff City-Bournemouth 2-0 (1-0)
  • Chelsea-Huddersfield Town 5-0 (2-0)
  • Brighton-Watford 0-0
  • Burnley-Southampton 1-1 (0-0)
  • Crystal Palace-Fulham 2-0 (1-0)
  • Everton-Wolverhampton 1-3 (1-2)
  • Tottenham Hotspur-Newcastle United 1-0 (0-0)

hétfőn játsszák:
West Ham United-FC Liverpool 21.00

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×