eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske elleni játszma közben a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében 2019. január 22-én. Babosék 6:4, 6:2-re győztek és ezzel bejutottak a döntőbe.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie Tongo

Babosék a döntőbe jutottak

Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

A címvédő, 2. kiemelt Babosék ellenfele az amerikai Jennifer Brady és Alison Riske volt, akiket - a verseny honlapja szerint - két szettben győztek le kedden, 1 óra 21 perc alatt.

Mint Babos honlapja emlékeztet rá, tavaly a magyar-francia páros szintén 6:4, 6:2-re nyert a legjobb négy között Melbourne-ben, akkor a tajvani Hszie Szu-vej és a kínai Peng Suaj volt az ellenfél. Idén a 46 perces első játszmában Babosék 0:1 után három bréklabdáról mentették meg az adogatást, majd elvették ellenfelük szerváját, s hamarosan 4:2-re elhúztak. A címvédő kettős a következő két adogatást egyformán 15-re hozta, így 6:4-gyel zárult a nyitó felvonás.

A második szettben a magyar-francia duó 3:0-ra meglépett, de az amerikaiak nem adták fel, 5:1-nél két meccslabdáról hozták az adogatásukat, 5:2 után viszont Babosék már éltek negyedik mérkőzéslabdájukkal.

"Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi, de ma mi voltunk a jobbak"

- értékelt a 25 éves magyar játékos. "Az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk, de mindig szépen vissza tudtunk jönni. Nagyon várjuk a pénteket, az újabb Grand Slam-döntőt" - tette hozzá Babos, aki az ötödik Grand Slam-döntőjére készülhet női párosban.

Ami az eddigi négy finálét illeti, öt évvel ezelőtt Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával kikapott Wimbledonban, tavaly Mladenoviccsal győzött Melbourne-ben, majd vereséget szenvedett a US Openen.

A címvédő kettős ellenfele a magyar idő szerint pénteken 6 órakor kezdődő fináléban a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál-kínai páros vagy a cseh Barbora Strycova és Marketa Vondrousova lesz.

női páros, elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)- Jennifer Brady, Alison Riske (amerikai) 6:4, 6:2.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×