eur:
394.65
usd:
371.86
bux:
66914.32
2024. április 16. kedd Csongor

Történelmi dunaújvárosi siker a női szuperkupában

A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk-Graphics női vízilabdacsapata megnyerte az Európai Szuperkupát.

Mihók Attila LEN Kupa-győztes együttese ötméteresek után diadalmaskodott az Euroliga-címvédő orosz Kirisi vendégeként. A magyar csapat a zárónegyedben háromgólos hátrányból mentette döntetlenre az összecsapást, s végül ötméteresekkel - története során először - elhódította a trófeát.

A magyar együttes Garda Krisztina emberelőnyös góljával szerzett vezetést, majd több hátrányt is kivédekezett. Az oroszok a második negyedben vették át először a vezetést és a nagyszünetre két gólra növelték előnyüket, azonban lélektanilag fontos volt, hogy a magyarok közvetlenül a félidő előtt kivédekeztek egy kettős emberelőnyt.

Ezzel együtt a zárófelvonásban kétszer is három gól volt a különbség, de a dunaújvárosiak még innen is felkapaszkodtak döntetlenre - Vályi Vanda 59 másodperccel a vége előtt egyenlített -, hogy aztán megnyerjék az ötméteres párbajt.

"Óriási siker ez ennek a kis egyesületnek"

- idézte Mihók Attila vezetőedzőt az mvlsz.hu. "Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kirisi remekül védekezett, nehéz volt rajtuk fogást találni, egészen a negyedik negyedig nem is sikerült. Ekkor ők elhibázták a lehetőségeiket, mi azonban rengeteget úszva dolgoztunk meg a helyzetekért, s ezeket sikerült is gólra váltanunk, így visszajöttünk a meccsbe, és meg is tudtuk nyerni."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×