eur:
389.26
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Barcelona érte el először az egymilliárd dolláros bevételt

A spanyol futballbajnok FC Barcelona bevétele a 2017/18-as idényben meghaladta az egymilliárd dollárt - ez korábban még egyetlen sportklubnak sem sikerült.

A katalánok kedden nyilvánosságra hozott kimutatásai szerint 1,05 milliárd dollár (megközelítőleg 295,4 milliárd forint) folyt be a kasszába, így az egymást követő ötödik évben is megdőlt az egyesület bevételi csúcsa.

A Barcelona sorozatban nyolcadszor zárta nyereségesen az idényt, 2010 óta 188 millió euró (mintegy 52,9 milliárd forint) profitot termelve.

A gránátvörös-kék együttesnél a bevételnövekedés egyik fő tényezője az volt, hogy az európai szövetség (UEFA) új rendszerben osztotta el a Bajnokok Ligája pénzdíjait. A másik fő ok a Neymar eladásából származó, 222 millió eurós (62,4 milliárd forint) rendkívüli bevétel volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×