eur:
394.36
usd:
369.63
bux:
65210.08
2024. április 19. péntek Emma

Labdarúgó NB I - Diósgyőri győzelmével már harmadik a Vidi

A címvédő MOL Vidi FC egygólos győzelmet aratott a Diósgyőri VTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A székesfehérváriak sikerükkel már harmadik helyen állnak, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második Budapest Honvéd, amely eddig egy ponttal gyűjtött többet.

Az utolsó előtti helyen álló miskolciak már négy bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Diósgyőri VTK-MOL Vidi FC 0-1 (0-0)

Miskolc, 2850 néző, v.: Pintér

gólszerző: Huszti (65.)

sárga lap: Brkovic (11.), Karan (78.), Márkvárt (78.), illetve Pátkai (80.), Tujvel (82.)

Diósgyőri VTK:

Rados - Sesztakov, Karan, Brkovic, Juhar - Márkvárt, Mazalovic (Tóth B., 73.), Tajti - Makrai, Mihajlovic (Hasani, 65.), Vernes (Bacsa, 53.)

MOL Vidi FC:

Tujvel - Fiola (Milanov, 64.), Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Pátkai, Kovács I. (Hodzic, 53.), Hadzic, Huszti - Scepovic (Nikolov, 81.)

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben két helyzet is adódott a hazaiak előtt, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk. Ezt követően viszont a címvédő átvette az irányítást, de a vezetést a székesfehérváriaknak sem sikerült megszerezniük, mivel Huszti és Stopira is ziccert hibázott. A szünet előtt alább hagyott a lendület, ebben a periódusban az egyetlen érdemi lehetőség Huszti előtt adódott, de célt tévesztett 14 méterről.

A színvonal és a tempó a folytatásban sem emelkedett, s bár mezőnyben a DVTK egyenrangú partnere volt a Vidinek, utóbbi sokkal veszélyesebben futballozott, elsősorban Huszti beadásainak köszönhetően. A korábbi válogatott játékos fordított helyzetben nem hibázott, Pátkai beadását követően közelről fejelt a kapuba. A játékrész közepén egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, s bár a miskolciak a hajrában mezőnyfölénybe kerültek, csak egy komoly lehetőséget tudtak kidolgozni a stabilan védekező Vidi ellen, így ismét pont nélkül maradtak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×