eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szocsi, 2018. szeptember 30.Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője (b) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának rajtja után a Szocsi Autodrom versenypályán 2018. szeptember 30-án. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Hamilton nyerte az Orosz Nagydíjat

A címvédő és négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjat, s a sikerrel újabb nagy lépést tett ötödik vb-diadala felé.

A 33 éves versenyzőnek ez volt az idei nyolcadik, egyben pályafutása 70. futamgyőzelme. Előnye az összetett élén 50 pontosra nőtt legfőbb riválisával, a szintén négyszeres vb-győztes, Szocsiban most harmadikként célba érő Sebastian Vettellel, a Ferrari német pilótájával szemben.

Az oroszországi futamot Hamilton csapattársa, a pole pozícióból startoló finn Valtteri Bottas zárta a második helyen.

A rajtot az első két sorokból indulók egyformán jól kapták el, Vettel mintha egy hajszálnyival gyorsabban reagált volna Hamiltonnál, és meg is támadta a címvédőt, de nem tudta megelőzni.

Az első kör végén Bottas, Hamilton, Vettel volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, negyedikként Kimi Räikkönen (Ferrari) haladt, a monacói Charles Leclerc (Sauber) pedig ötödiknek jött fel, miközben a 19. pozícióból startoló holland Max Verstappen - aki vasárnap ünnepelte 21. születésnapját - a harmadik körben már kilencedikként autózott.

A 10. körben Bottas előnye egy másodperc körüli volt Hamiltonnal szemben, közben Verstappen az ötödik helyig jött fel, így a rajt utáni 10 körben 14 pozíciót javított.

A kerékcserék sorát Bottas kezdte meg a 12. körben, eggyel később Vettel is a boxba hajtott friss abroncsokért, a Mercedes pedig azonnal kihívta kerékcserére Hamiltont, azonban a brit címvédőnek minimális különbséggel ugyan, de nem sikerült Vettel elé visszatérnie a pályára.

Hamilton nem várt sokáig, azonnal elkezdte támadni Vettelt, és a második próbálkozásakor, egy agresszív és nagyon határozott manővernek köszönhetően sikerrel is járt, megelőzte riválisát.

A vezetést ideiglenesen Verstappen vette át, a holland versenyzőt azonban hamar utolérte a Bottas, Hamilton, Vettel trió, a Mercedes finn pilótája pedig a 25. körben maga elé engedte az ötödik vb-címéért hajtó csapattársát.

Hamilton a 42. körben beérte Verstappent az élen, de megelőzni nem tudta, azonban egy körrel később a holland pilóta kihajtott a boxba kereket cserélni.

Tíz körrel a leintés előtt így Hamilton vezetett, mögötte Bottas és Vettel száguldott.

A hajrában az élmezőnyben haladók már nem hibáztak, Hamilton győzött, ezzel tovább növelte az előnyét a vb-pontversenyben.

A vb jövő hétvégén Szuzukában, a Japán Nagydíjjal folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×