eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jól áll a németek Eb-pályázata

Kevesebb mint egy héttel a döntés előtt jobbnak értékelték az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szakemberei Németország pályázatát a törökökénél a 2024-es Európa-bajnokság megrendezésére.

Az UEFA pénteken hozta nyilvánosságra a két pályázat előzetes értékelését. Eszerint

a németek által benyújtott dokumentum "inspiráló, kreatív és kifejezetten professzionális víziót" tartalmaz,

míg bár Törökország összességében szintén pozitív értékelést kapott, a szakemberek számos kérdésben kritikai észrevételeket fogalmaztak meg a pályázatról.

A törökök esetében "az emberjogi kérdésekben tapasztalt hiányosságokra" hívta fel a figyelmet az UEFA jelentése, illetve kiemelte, hogy míg Németországban a 24 csapatos Eb megrendezéséhez szükséges infrastrukturális feltételek adottak, addig Törökországban több projekt még tervezés alatt van.

"Ezeknek a munkálatoknak az elvégzése a rendelkezésre álló időkerethez viszonyítva kockázatokat hordoz magában" - vélte az UEFA, amely hozzátette, hogy a német stadionok nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint a török arénák.

Az európai szövetség végeredményben Németország pályázatát "kiemelkedően jó minőségűnek", míg Törökországét "magas minőségűnek" ítélte.

Az UEFA végrehajtó bizottsága jövő csütörtökön Nyonban dönt a 2024-es házigazdáról. A németek eddig egyszer, 1988-ban rendeztek Eb-t. A törökök többször is sikertelenül pályáztak, legutóbb a 2016-os torna megrendezéséről maradtak le, Franciaországgal szemben.

A következő, 2020-as kontinensviadalt Európa 12 városában, köztük Budapesten rendezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×