eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma
Kijev, 2018. május 26.A Liverpool szurkolói a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében játszott mérkőzés előtt a kijev Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Sedat Suna)
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Visszatér a csúcsfutball, rangadók a BL-ben

Az előző sorozat döntősének és az egyik legnagyobb esélyesnek a találkozója is szerepel a kedden kezdődő labdarúgó Bajnokok Ligája-idény első napi programjában. A szokásostól eltérően a B csoport két találkozóját már este hét óra előtt elkezdik, a további hat meccs kezdési időpontja 21.00 óra.

Az A csoportban találkozik az AS Monaco és az Atlético Madrid. A 2016–2017-es kiírásban mind a két csapat az elődöntőig jutott, most ugyanez, elsősorban a hercegség legénységétől bombameglepetés lenne. Egyik csapat sincsen igazán jó formában, mindkettő messze elmaradva a várakozásoktól szerepel eddig hazája bajnokságában. A Monaco csak a tizenötödik a francia ligában, ötből egy mérkőzést megnyerve. Az Atlético az európai szuperkupa döntőjében leiskolázta a Real Madridot, de azóta négy bajnokijából csak egyen szerzett három pontot. A meccs kulcsszereplője lehet a Monaco kolumbiai csatára, Radamel Falcao, aki az évtized elején 91 meccsen 70 gólt szerzett az Atléticóban.

A másik párban az FC Bruges fogadja a megújult Borussia Dortmundot. A belgák kiválóan rajtoltak hazájuk bajnokságában, május óta veretlenek. A BVB alaposan átalakult a nyáron, a sok új szerzemény egyike éppen belga válogatott: Axel Witsel, aki hajdanán, hazájában a Standard játékosa volt. Apró érdekesség: az FC Bruges tartalékkapusa, Ethan Horváth apai ágon magyar származású, a már az amerikai válogatottban is szereplő tehetséges kapusnak van magyar útlevele is.

A csoport: AS Monaco–Atlético Madrid (Spíler2 TV), FC Bruges–Borussia Dortmund. Kezdés: 21.00

A B csoportban egyik mérkőzésén két olyan sztárcsapat találkozik, amely elveszítette a hétvégi mérkőzését, sőt általánosságban véve is a vártnál gyengébben rajtolt hazája bajnokságában. Az olasz Inter tizenötödik helyen szerénykedik a Serie A-ban, legutóbb a Parmától kapott ki. Két játékosa, Lautaro Martinez és a horvát vb-ezüstérmes Sime Vrsaljko szinte biztosan nem játszhat sérülése miatt. A Tottenham győzelmekkel rajtolt a Premier League-ben, de aztán kikapott előbb a Watfordtól, majd a Liverpooltól. A világbajnok Hugo Lloris sérült, így nem találkozhat a moszkvai döntő után újra a pályán Brozoviccsal és Perisiccsel.

A másik párban a Barcelona fogadja a PSV-t. A katalánok hibátlanok eddig a bajnokságban, Ernesto Valverde pedig többször is hangsúlyozta, számukra a BL a mostani szezon fő prioritása, tehát erre még inkább figyelnek. Nagy formában van a klub (egyik) legújabb világbajnoka, Ousmané Dembélé, aki eddig három fordulóban szerzett ősszel győztes gólt a La Ligában. A PSV bombaformában van, a legutóbbi három meccsén 16 gólt szerzett, de a Barcelona más nagyságrendet jelent, mint a BATE Boriszov, a Willem II vagy a Den Haag.

B csoport: Internazionale–Tottenham (Spíler1 TV) , FC Barcelona–PSV Eindhoven (Spíler2 TV). Kezdés: 18.55

A C csoportban a Carlo Ancelotti által irányított SSC Napoli a szerb BL-újonc Crvena zvezda ellen kezd, idegenben. Vajon eszébe jutott-e az edzőnek, hogy harminc éve, Arrigo Sacchi AC Milanjának a nagy menetelése kezdetén, a BEK-ben micsoda párharcokat vívott a Cz-vel? A visszavágó a nagy köd miatt félbeszakadt, de a másnapi ismétlést Ancelotti csak a lelátóról nézhette, a csonka mérkőzésen összeszedett sárga lap miatt. A Milan, amely még azt is elviselte, hogy a szerencsétlenül ütköző Roberto Donadoni életét csak a gyors orvosi segítség mentette meg, végül tizenegyes-párbajban jutott a legjobb nyolc közé, majd a következő másfél évben minden nemzetközi sorozatot megnyert, amiben csak elindult.

Ezúttal a Napoli erre nem számíthat, arra talán igen, hogy sikerrel vívja meg a belgrádi mérkőzést. Fontos lenne a jó kezdés, tavaly elsősorban azért nem jutott tovább (még Maurizio Sarrival) a csoportkörből a Napoli, mert elrontotta az első idegenbeli mérkőzését.

A másik párban nagy rangadónak ígérkezik a Liverpool és a PSG találkozója. Gianluigi Buffon nem védhet az eltiltása miatt a franciáknál, Verratti ugyancsak szilenciumon van, háromnegyed éves kihagyás után visszatér ellenben a BL-ben Neymar. Ez utóbbi mérkőzést az M4 közvetíti.

C csoport: Crvena zvezda–SSC Napoli, Liverpool–Paris Saint-Germain, 21.00 (Tv: M4).

Utólag jó néhány sztárcsapatnál gondolták úgy, jó lett volna a D csoportba kerülni, valóban nem ez tűnik a legerősebbnek, ellenben nagyon kiegyensúlyozott. A gelsenkircheni találkozó csoportrangadónak tűnik, de a másik kettő együttes sem esélytelen a továbbjutásra. A Schalke, nagy meglepetésre, még nem szerzett pontot a Bundesliga 2018–2019-es idényében, a Bayer Leverkusennel együtt kiesőhelyen áll. Ennél csak jobb jöhet, gondolhatják a csapat hívei. A Portót is érte kellemetlen meglepetés a portugál bajnokságban, de négy forduló után már három győzelme van. Mind a két csapat szinte a legjobb tizenegyével készülhet, a Schalkéból Skrzybski és Stambouli hiányzik majd.

A Galatasaray várhatóan legfeljebb két török játékossal áll majd ki, de közülük is az egyik, a válogatott legutóbbi, svédországi győzelmében fő részt vállaló Emre Akbaba sérüléssel nyűglődik. A Lokomotiv Moszkvában is lesz egy fontos hiányzó, Szmolov eltiltás miatt nem játszhat.

D csoport: Schalke–FC Porto, Galatasaray–Lokomotiv Moszkva, 21.00 (Spíler1 TV)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×