eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kovács Gergő, az Eger (j) és Aaron Younger, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 8. fordulójában játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa VSC mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2018. február 7-én.
Nyitókép: Komka Péter

Faragó Tamás: becsületből jelesre vizsgáztak a magyarok a BL-ben

A Szolnok ötödik, az Eger hatodik helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A genovai nyolcas döntő záró napján a címvédő szolnokiak 10-6-ra nyerték meg a két magyar csapat párharcát. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázót, az InfoRádió állandó sportági szakértője szerint becsületből mindkét együttes jelesre vizsgázott.

Miután a magyar vízilabdasport megszokta, hogy az első helyért játszik, a Bajnokok Ligájában az ötödik és a hatodik hely azt jelenti, hogy nem lehetünk elégedettek - értékelte a genovai nyolcas döntőt Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó. Az InfoRádió állandó sportági szakértője szerint ugyanakkor a végső sorrend reálisnak mondható, amelyet befolyásolt az is, hogy a Szolnok legjobbja Andrija Prlainovic nélkül játszott.

Faragó Tamás szerint becsületbeli kérdés volt a Szolnoknak a negyeddöntő elvesztése után, hogy a lehető legjobban zárja a tornát, és ez sikerült is az ötödik hely megszerzésével.

Mindkét magyar csapat becsületből jelesre vizsgázott, de a vízilabdatudáson lehet tovább javítani – vélekedett.

„A magyar póló a délszlávok edzésmódszereit próbálta utánozni, miközben a magyar vízilabdára a kreativitás, a gyors gondolkodás és a labda azonnali megjátszása volt jellemző.

Vissza kell térni ezekhez az egyszerű gondolatokhoz, technikai fölényt kell mutatni, taktikailag okosabbnak kell lenni az ellenfélnél. Iramot akkor lehet diktálni, ha technikai fölényben van egy játszik. Ha ez hiányzik, akkor nyilvánvaló, hogy a torna legjobbjának egy kapust választottak” - fejtette ki.

Faragó Tamás szerint az Olympiakosz megérdemelten nyerte meg a BL-t a Pro Recco ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×