eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Győzelemmel kezdtek a nők az asztalitenisz csapat-vb-n

Még ma az osztrákok következnek.

A magyar női válogatott megnyerte első, Egyiptom elleni csoportmérkőzését a svédországi Halmstadban vasárnap megkezdődött és jövő vasárnapig tartó asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány Póta Georginát, Madarász Dórát és Pergel Szandrát nevezte a találkozóra. Bár az első meccsen Póta 2-1-es hátrányba került Farah Abdel-Azizzal szemben, végül sikerült fordítania, ahogy a folytatásban Madarásznak is Dina Mesref ellen. A harmadik összecsapáson Pergel simán verte Juszra Helmit, így 3-0-s magyar siker lett a vége.

Este már egy jóval nehezebb rivális, Ausztria vár a magyarokra 20 órától. A férfiak Szerbiával játszanak 13 órától.

Mindkét osztályban azonos a lebonyolítás: a körmérkőzés után a négy darab hatos csoport első három helyezettje jut tovább a felső ágra, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a másodikok és harmadikok pedig az első fordulóba.

A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13-24., illetve a 37-48. helyért játszanak a folytatásban. A második vonal első két helyezettje - a vb 25. és 26. helyezettje - a következő csapat-vb-n az első osztályban szerepelhet.

A nyolcad- és negyeddöntőket szerdán és csütörtökön rendezik, pénteken következnek az elődöntők, a női fináléra szombaton, a férfira vasárnap kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×