eur:
393.23
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Itt az angol futball egyik legnagyobb presztízsű rangadója

Az angol futball egyik legnagyobb presztízsű rangadóját rendezik szombaton ebédidőben az Old Traffordon: a 30. forduló csúcstalálkozóján a Manchester United a Liverpoolt fogadja.

Ez lesz a szigetország két legsikeresebb klubjának a 200. tétmérkőzése egymás ellen, az 1894 áprilisa óta íródó közös történelem során eddig 79 MU-győzelem mellett 65-ször a Vörösök ünnepelhettek, 55 találkozó, köztük a legutóbbi négy, döntetlennel ért véget.

A Manchester United a mostani idényben egyetlen alkalommal kapott ki saját közönsége előtt, mégpedig a városi rivális Citytől, ezen kívül 16 győzelmet aratott és mindössze két döntetlent játszott hazai pályán.

A Liverpool ugyanakkor jelenleg a Premier League legjobb formában lévő csapata, a legutóbbi 20 mérkőzéséből csak egyet veszített el. Idegenben az öt legerősebb európai bajnokságot figyelembe véve a francia Olympique Lyonnal holtversenyben a legeredményesebb 34 találattal, ráadásul a legutóbbi három mérkőzésén vendégként százszázalékos maradt 10-0-s gólkülönbséggel.

Jürgen Klopp támadóegységében szinte mindenki veszélyes, de most különösen ketten játszanak kiemelkedő formában: Mohamed Szalah az elmúlt öt bajnoki találkozón betalált, míg Sadio Mané legutóbbi négy tétmérkőzésén öt gólt szerzett.

A listavezető Manchester City a forduló hétfő esti zárómérkőzésén a Stoke City vendége lesz. A Bajnokok Ligájától a Juventustól hazai pályán elszenvedett veresége miatt búcsúzott Tottenham Hotspur a Bournemouth otthonában térhet vissza a győzelem útjára.

Premier League, 30. forduló

szombat:

Manchester United-FC Liverpool 13.30

Everton-Brighton 16.00

Huddersfield Town-Swansea City 16.00

Newcastle United-Southampton 16.00

West Bromwich Albion-Leicester City 16.00

West Ham United-Burnley 16.00

Chelsea-Crystal Palace 18.30

vasárnap:

Arsenal-Watford 14.30

Bournemouth-Tottenham Hotspur 17.00

hétfő:

Stoke City-Manchester City 21.00

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×