eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Főhet a statisztikusok feje Buffon miatt

Főhet a statisztikusok feje Buffon miatt

Juventus, ez egy! – hirdeti a La Gazzetta dello Sport címlapja, utalva arra, hogy a torinóiak megszerezték az áhított tripla sikerből az elsőt. Megnyerték az Olasz Kupát. Aztán a lap továbbfűzi a gondolatot: most már a bajnoki cím és a BL jön.

Ha bárkinek is kétsége lett volna afelől, hogy a Juventus Olaszország legjobb csapata, szerda este kapott egy meggyőző érvet. A Juve a BL-szereplésről éppen csak lemaradó Laziót játszi könnyedséggel intézte el az Olasz Kupa fináléjában, amelyet a Bajnokok Ligája-döntő miatt hoztak előre június 2-ről.

Ezúttal a védők vitték a prímet, Daniel Alves és Leonardo Bonucci szerezte a két gólt. Utóbbinak ez volt mindössze a második gólja, amelyet valaha elért a Juventus tagjaként az Olasz Kupában.

Főhet a statisztikusok feje Buffon miatt

Allegri a lehetőségekhez képest (Pjanic az eltiltását töltötte, Khedira még sérült) a legerősebb csapatát küldte pályára, mindössze a kapusposzton váltott, a korábban sokat kritizált Neto védett Gianluigi Buffon helyett. Egyébként kiválóan. De Allegri ezzel a húzással nem enyhítette a statisztikusok kínjait... Nézőpont kérdése ugyanis, hogy a veterán, világbajnok kapus hányszoros kupagyőztes, a legutóbbi háromból egyáltalán nyert-e egyet is. Ugyanis, noha

a Juventus futballtörténelmet írt azzal, hogy egymás után harmadszor is elhódította a Coppa Italiát

(ilyesfajta triplázás korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült ebben a sorozatban), Buffon sem a 2014–2015-ös, sem a 2015–2016-os, sem pedig a 2016–2017-es idényben nem védett egyetlen percet sem. A megengedőbbek hozzáteszik: a három év alatt összesen tizenháromszor ott ült a kispadon. Ez igaz, de még egyszer: egyetlen játékpercet sem töltött a pályán.

Persze fontosabb a tény, a Juve megnyerte a trófeát. Simone Inzaghi, a Lazio edzője sem vitatta az ellenfél sikerének jogosságát, de azt is elmondta, hogy szerinte csapatának balszerencséje volt, főleg Keita a találkozó eleji nagy helyzeténél (ráadásul az edző szerint ott Barzagli kezezett), s a sérülések miatt - három cseréjéből kettőre sérülés miatt volt szükség. Szerinte a vereségtől függetlenül a Lazio nagyszerű idényt zár, amelyre méltán lehet büszke.

Allegri szerint csapata, különösen az első félidőben, kiválóan játszott. A Juve ugyanebben a stadionban, az Olimpicóban, vasárnap kikapott 3-1-re az AS Romától (amelynek edzője, Spalletti, állítólag, az Inter új kiszemeltje, de ez egy másik történet), szerdán ellenben más felfogásban, másként játszott.

Daniel Alves a legutóbbi öt mérkőzésén a harmadik (fontos!) gólját szerezte,

de az edző nem akart kiemelni senkit a csapatából: „Tiszteletlenség lenne a társakkal szemben, ha egy játékost kiemelnék egy ilyen este után. Megnyertük a kupát, s ebben az egész keretnek nagy része van” – mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×