eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Itt "az igazi szenzáció": vége az évtizedes unalomnak

A nemzetközi sajtó főként a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) és a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel (Ferrari) csatájával foglalkozik a Formula-1-es Spanyol Nagydíj másnapján. Az izgalmas versenyt a brit pilóta nyerte német riválisa előtt.

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

"A Ferrarinál megvan, ami a világbajnoki címhez kell, és ezt tudják Maranellóban. A tudat, hogy meg lehet nyerni a vb-t, eljutott a Ferrari székhelyére. És ez az igazi szenzáció."

La Repubblica:

"Vettel, Hamilton és az Adrenalin Nagydíj. Feléledt a múltbeli párharc. A jövő Forma-1-e a múltban kezdődik. A barcelonai verseny úgy vonul majd be a köztudatba, mint az a futam, amelyen az évtizedes unalom után újra felfedezték az F1-et. És ez két tehetségnek, Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek, valamint a mögöttük álló csapatoknak, a Mercedesnek és a Ferrarinak köszönhető."

Il Messaggero:

"A Ferrari és a Mercedes meglépett a többiektől, ketten küzdenek a végső győzelemért. A Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene visszafogottsága is eltűnt, azt mondta: most már biztos, hogy nagyon erős motoruk van. Barcelona nem hazudik."

Nagy-Britannia:

BBC:

"Lewis Hamiltont az elégedettség lengte körül a Spanyol Nagydíj után. Nagyszerű győzelmet aratott a szezon eddigi legjobb versenyén, amelynek jó esélye van arra, hogy a klasszikusok közé kerül. Ez a diadal nagy lökést adhat Hamilton és csapata önbizalmának."

The Guardian:

"Ami a Circuit de Catalunyán történt, lenyűgöző volt. A barcelonai történések kombinációja nagy kedvet csinált az idény hátralévő részéhez."

The Independent:

"Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is hangsúlyozta, hogy a 2017-es vb-címről apróságok döntenek majd. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint a szombati időmérő eredménye. A brit bajnok az oroszországi csalódás után ismét formában van, mérnökei javítottak autója beállításain."

Daily Mail:

"Talán még maga Ernest Hemingway is elámult volna azon a sportos, férfias küzdelmen, amelyet Lewis Hamilton és Sebastian Vettel adott elő vasárnap a Circuit de Catalunyán. A nagy amerikai író úgy vélte, mindössze három sportág létezik: bikaviadal, motorsport és hegymászás. A többi csak játék. A politikai korrektség véget vetett a bikaviadalnak Barcelonában, és a Forma-1 sem olyan veszélyes már, mint korábban, de a Spanyol Nagydíj a drámának és a merészségnek olyan fokát mutatta, amelyet egy ideje már nem láthattunk."

Daily Mirror:

"Lewis Hamilton látványos győzelmével csökkentette hátrányát Sebastian Vettellel szemben."

Németország:

Bild:

"Hamilton: kerék a kerékhez, győzelem Vettel ellen. És a küzdelem csak fokozódik. Lewis Hamilton három évig Nico Rosberggel csatázott a vb-címért, kétszer meg is nyerte. Most azonban tényleg mindent bele kell adnia, ha győzni akar."

Abendzeitung:

"Lewis, az oroszlán."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

"Hamilton nyerte a királyok csatáját"

Frankfurter Rundschau:

"Nagyszerű padlógázas show"

Stuttgarter Nachrichten:

"Hamilton nyerte a gumipókert. Lewis Hamilton a szocsi kudarc után visszajött és győzött Barcelonában. A diadal a gumistratégián is múlott."

Ausztria:

Der Standard:

"Sebastian Vettel sokáig vezetett a Spanyol Nagydíjon, de a végén Lewis Hamilton volt a gyorsabb."

Kurier:

"Hamilton kiharcolta a győzelmet. Kemény munka volt, Vettel nagyon ellenállt."

Franciaország:

L'Équipe:

"A rossz rajt után Hamiltonnak mégis sikerült győznie, heves és nagy csatát vívott Sebastian Vettellel."

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:

"Lewis Hamilton nem hagyott esélyt Sebastian Vettelnek. A Sauber-istálló váratlanul megszerezte idénybeli első pontját."

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×