eur:
392.94
usd:
366.85
bux:
66164.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Hamiltoné az első rajtkocka

Hamiltoné az első rajtkocka

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az élről.

A 32 éves versenyzőnek ez az idei harmadik, és pályafutása 64. pole pozíciója, ezzel eggyel marad el az örökranglistán a legendás brazil Ayrton Sennától és néggyel a csúcstartó, hétszeres vb-győztes német Michael Schumachertől.

A Spanyolországban harmadik időmérős sikerét arató Hamilton mögött Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok német pilótája végzett a második, Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője pedig a harmadik helyen.

Az időmérő edzés legnagyobb meglepetését a hazai közönség előtt szereplő Fernando Alonso okozta, aki a mezőny egyik leggyengébb autójával, a McLaren-Hondával a hetedik pozícióban zárt. Csapattársa, a belga Stoffel Vandoorne csupán a 19. helyre volt képes ugyanazzal az autóval.

A 66 körös Spanyol Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

---------------------

1.sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

2. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

3. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

4. sor:

Fernando Alonso (spanyol, McLaren)

Sergio Perez (mexikói, Force India)

5. sor:

Felipe Massa (brazil, Williams)

Esteban Ocon (francia, Force India)

6. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)

7. sor:

Nico Hülkenberg (német, Renault)

Romain Grosjean (francia, Haas)

8. sor:

Pascal Wehrlein (német, Sauber)

Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

9. sor:

Jolyon Palmer (brit, Renault)

Lance Stroll (kanadai, Williams)

10. sor:

Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

A 66 körös Spanyol Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?

Heves tüntetésekhez vezetett Örményországban, hogy az ország vezetése úgy döntött, négy falut visszaad a szomszédos Azerbajdzsánnak, melyeket még a két ország között a Szovjetunió felbomlása idején kitört első hegyi-karabahi háborúban szállt meg. Jereván békeszerződésre törekszik a nála katonailag sokkal erősebb Azerbajdzsánnal, ennek érdekében megkezdték a határok pontos kijelölését. A béketörekvések ellenére a retorika sokszor még mindig háborús, az örmény lakosság pedig egyre jobban tart attól, hogy a szomszédos ország támadást indíthat ellenük. Az orosz békefenntartók eközben kivonultak Hegyi-Karabahból, így most már csak Azerbajdzsánon és Örményországon múlik, mihez kezdenek egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×