eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hat tényező, amely dönthet a Real-Atlético BL-párharcban

Hat tényező, amely dönthet a Real-Atlético BL-párharcban

Ma este a madridi derbivel, a Real Madrid–Atlético Madrid találkozóval kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016–2017-es idényének elődöntője. 2010 óta ez lesz a két csapat huszonkilencedik találkozója – aligha lepik majd meg egymást. De akkor mi dönthet?

A két csapat formája

Általában egy ilyen találkozó előtt nem sokat számít az aktuális forma, ráadásul nincs nagy különbség a két együttes a legutóbbi hetekben mutatott teljesítménye között. A Real Madrid a legutóbbi tizenhárom mérkőzéséből csak kettőt nem nyert meg, érdekes módon mindkettőt a Bernabéuban. Nem bírt az Atléticóval (1-1!) és elveszítette április 23-án az El Clásicót a Barcelona ellen (2-3). Az Atlético a legutóbbi tizenhárom meccséből egyet veszített el, a Villarreal ellen, s hármon döntetlent játszott. Figyelemre méltó, hogy az Atléti december 12. óta (a mumus Villarreal elleni botlás óta) egyetlen idegenbeli találkozóját sem veszítette el.

A BL-múlt

A legutóbbi három kiírásban mindig a királyi klub térítette el az Atléticót a trófeához vezető útról. 2014-ben és 2016-ban e két csapat játszotta a döntőt, s bár Diego Simeone csapatának valós esélye volt a győzelemre (három éve a 90. percben még vezetett, tavaly csak tizenegyes-párbajban bukott el), mindkétszer a rivális nyert. 2015-ben korábban találkoztak, a negyeddöntőből ugyancsak a Real Madrid jutott tovább.

Játékosállomány

A Real Madridnak bővebb a kerete, Zinedine Zidane-nak nagyobb a variációs lehetősége, de egyszerre ő is csak tizenegy futballistát küldhet a pályára. Várhatóan Gareth Bale kivételével az alaptizenegyét választja, a walesi helyét Isco foglalhatja el. Az Atléticónál Carrasco fog hiányozni, egyébként Simeonénak sincsen nagy gondja az összeállítással.

Párharcok

Sergio Ramos személye különösen érdekes, ő többször volt már nyerő ember az Atlético ellen. Meg természetesen Cristiano Ronaldóé, aki szinte egyedül verte meg a Bayern Münchent. Kulcskérdés lehet Karim Benzema eredményessége, az AS emlékeztetett arra, hogy a francia a mostani szezonban a legnagyobb riválisok, mint a Barcelona, a Bayern és az Atlético, nem tudott gólt szerezni. Az Atléticónál Griezmannban bíznak elsősorban, aki március eleje óta hét gólt is szerzett a bajnokságban. Alkalmasint vitathatatlan, hogy az Atlético védelme erősebb, mint a Real Madridé.

Csapatrészek

Ez az a párharc, amelyben szinte mindenki a Real Madrid támadóinak és az Atlético védőinak tusáját várja. A Real Madrid több mint kétszer annyi gólt szerzett eddig a sorozatban, mint az Atlético. Simeone csapata ellenben mindössze öt gólt kapott eddig a 2016–2017-es BL-idényben, egynél többet kizárólag a Bayer Leverkusen ellen, amikor 4-2-re nyert idegenben.

Otthon-idegenben

A kupaszabályok szerint van jelentősége annak, ki a pályaválasztó, hiszen adott esetben pluszt jelenthet a vendégként szerzett gól. Ám a két csapat legutóbbi mérkőzései azt mutatták (konkrétan: a Zidane-érában azt mutatták), hogy mindkettő vendégként volt sikeresebb az egymás elleni találkozókon. Az Atléti az elmúlt másfél évben nem kapott ki a Bernabéuban, a Real Madrid ősszel 3-0-ra nyer a Vicente Calderón Stadionban. A két csapat egymás elleni párharcában legutóbb 2015. április 22-én győzött a hazai: a Real Madrid, a Bernabéuban, BL-mérkőzésen... A „fehérek” 2015 márciusa óta nem veszítettek BL-mérkőzést a saját pályájukon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×