eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Botka: irány a Kanári-szigetek

Botka: irány a Kanári-szigetek

Viszontagságos versennyel kezdte a 2017-es szezont a Botka Rally Team. Az első futamon, az Azori-szigeteken a csapat versenyautója nem könnyítette meg Botka Dávid, Szeles Péter és a szerelők dolgát. A pilóta túltette magát a technikai hibákon, és várja a következő versenyt.

„Az évadnyitó versenyünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A szezon előtt az autót lelkiismeretesen felújítottuk, de olyan problémák jöttek elő rajta, amivel nem tudtunk ott megküzdeni, idő előtt fel kellett adjuk a versenyt” – emlékezett vissza Botka Dávid az előző viadalra.

A pilóta szerint ismét sokat tanult az autóról.

„A tavalyihoz képest merőben más beállításokkal megyünk, remélem így könnyebb lesz majd vezetni a versenyautót ezen az aszfaltos futamon” - tette hozzá.

Azt reméli, megbízhatóbban teljesít majd a Citroën DS3 R5.

„Újra átnéztük, mindent megcsináltunk rajta.

Más rugókat kapott, más stabilizátorokkal megyünk. Még mindig bízom az autóban és végre tényleg szeretnék egy jót versenyezni és egy normális, vállalható eredményt elérni.”

A Kanári-szigetek a második állomása az idei ERC sorozatnak. A spanyol szigetre hajóval érkezik a versenyautó, ami az első futam óta nem is volt Magyarországon.

„Portugáliában egy Citroen márkakereskedésbe hoztuk a kocsit közvetlenül az azori futam után. Nem is vittük haza. Itt volt három hétig, aztán a fiúk hét elején kirepültek és itt történt a felújítás. Volt egy kis gondunk a váltóval, azt hazavittük, mindent kicseréltünk benne, szinte vadonatúj. Érdekes, hogy a kijuttatás volt a legnehezebb logisztikai feladat, pedig azt hittem, kapunk majd segítséget a többi magyar indulótól... Végül megoldódott, ez is egy jó lecke volt, ebből is tanultunk” - fejtette ki Botka Dávid.

A verseny a következő hétvégén lesz. A környezet ismerős, a tavalyi verseny alkalmával sikerült a sziget nagy részét megismernie a párosnak. Mivel sok a bekötőút, a rendezőknek könnyű a dolga variálni a pályák nyomvonalával, de alapjában ismerős a környezet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×