eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb sztárcsapat érkezik Felcsútra

A Bayern München és a Real Madrid korosztályos együttese is részt vesz a jubileumi, tizedik Puskás-Suzuki Kupán. Az U17-es nemzetközi labdarúgótornát június 1-5-én rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában.

"Óriási siker nemcsak a klubnak, hanem az egész magyar labdarúgó-utánpótlásnak, hogy ilyen színvonalas tornát rendezhetünk, amelyen kiemelkedő minőségű ellenfelekkel találkozunk - nyilatkozott Mészáros Lőrinc, a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. - Az idei tornánk nívósabb lesz, mint a korábbiak, és nagyon bízom benne, hogy az elkövetkezendő években Európa legjobbja lesz. Bár talán már most is az."

"A kupa tízéves története maga a megvalósult álom" - utalt a kezdetekre Szöllősi György, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében a magyar futball és a Puskás-ügyek nagyköveteként vett részt a sajtótájékoztatón, de a torna életre hívásában is jelentős szerepe volt. Gratulált a rendezőknek az erős mezőnyhöz, egyben hozzátette: "a házigazda megint magával szúrt ki a tornagyőzelmet illetően, hiszen nagyon erős riválisokkal találkozik".

"A mérkőzéseket FIFA-bírók vezetik, a fiatalok így nemcsak a körítés miatt, hanem ennek köszönhetően is Bajnokok Ligája-szintű megmérettetésnek érezhetik a tornát - fogalmazott Szöllősi György, majd egy napi aktualitással bíró javaslattal élt. - Ha lesz Real Madrid-Bayern München találkozó, azt ne Kassai Viktor vezesse. Bár volt olyan tornadöntő Felcsúton, amelyen két Real-játékost állított ki, akkor azért nem volt akkora kedvenc a madridiak szemében."

A tornán hagyományosan résztvevő Puskás Ferenc három egykori klubja, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz, továbbá házigazda jogán a Puskás Akadémia. Idén ezúttal a Bayern München és a Sporting Lisboa a két meghívott csapat. A torna rekordere a Honvéd, amely hat alkalommal jutott döntőbe, és ötször nyerte el a trófeát. A kispestiek tavaly tizenegyesekkel győztek a felcsútiak ellen

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×