eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hosszú és a Gyurta fivérek arattak az úszó ob zárónapján

Zsúfolt programmal, tizenkét döntővel ért véget az úszók Debrecenben rendezett országos bajnoksága szombaton, amely a Gyurta fivéreknek egy-egy, Hosszú Katinkának két aranyérmet hozott.

A háromszoros olimpiai bajnok, s az ob befejező napján is minden egyéni döntőben érdekelt Hosszú nagy csatában nyert 200 méter gyorson: az este első fináléjában 57 századdal volt fürgébb, mint rendkívül tehetséges riválisa, a 15 esztendős Késely Ajna.

Az "Iron Lady" sikerét hozta az 50 méter hát fináléja is, nem bírt viszont az ifjúsági olimpiai bajnok, az év elejétől Amerikában készülő Szilágyi Liliánával, aki 100 méter pillangón 11 századdal jobb volt nála. Hosszú összességében hat egyéni arannyal zárt az ob-n, ezzel a viadal legeredményesebb versenyzője lett.

A telt ház előtt zajló szombati küzdelmekben Kapás Boglárka 800 méter gyorson úgy diadalmaskodott, hogy 8:24.76 perccel a világranglistán az ötödik pozíciót jelentő időt produkált.

Az ifjú Molnár Flóra egészen egyedi mesterhármast ért el: az 50 m gyors és az 50 m pillangó után megnyerte az 50 méteres mellúszást is.

A férfiaknál Gyurta Dániel, a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, aki az ob-n a 100-as távon is diadalmaskodott, 50 méteren sem talált legyőzőre: öt tizeddel elmaradva a tizenöt éve élő magyar rekordtól, 28.11 másodperces idővel nyert. Magabiztosan végzett az első helyen öccse, Gyurta Gergely is, aki 1500 méteren csapott a célba a legjobb idővel. Így a testvérek tripláztak, hiszen az első és a harmadik nap után a negyediken is aranyérmet nyertek.

A többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok, országos csúcstartó Cseh László 100 méter pillangón második lett, előtte végzett a nála 14 évvel fiatalabb, érdi junior Európa-bajnok Milák Kristóf, aki maga mögé utasított további olyan neves versenyzőket is, mint a negyedikként végzett Kenderesi Tamás és az ezúttal csak ötödik Biczó Bence. Milák - Cseh Lászlót lehajrázva - a világranglistán hetedik helyet érő idővel nyert.

A 200 m gyorson első Bernek Péter harmadik egyéni aranyérmét nyerte a 400 m gyors és 200 m hát után, míg 50 m háton az Eb-ezüstérmes, Szilágyihoz hasonlóan az Egyesült Államokban készülő Bohus Richárd diadalmaskodott.

A magyar szövetség korábbi döntése értelmében az ob kínálta az utolsó lehetőséget a versenyzőknek arra, hogy kiharcolják a csapatba kerülést a hazai rendezésű vizes világbajnokságra. A vb-induláshoz szükséges A szintes időket tavaly március 1-től lehet teljesíteni. A hazai vb-re Sós Csaba szövetségi kapitány a tervek szerint a két legjobb idővel rendelkező versenyzőt nevezi a csapatba, ők pedig innentől kezdve védettséget élveznek.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×