eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Rémálma volt a Barcelona edzőjének

Rémálma volt a Barcelona edzőjének

Luis Enrique, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője vállalta a felelősséget a keddi, 3-0-s torinói Bajnokok Ligája-vereség után, egyúttal jelezte: nehéz elképzelni, hogy a Juventus elleni visszavágón hasonló bravúrt hajthatnak végre, mint amilyet a Paris Saint-Germain elleni nyolcaddöntőben bemutattak.

"Most nehezebb hinni a visszatérésben. Olyan volt, mint egy megismétlődő rémálom, az első félidőt egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből" - mondta letörten a negyeddöntő első meccse után a szakember. - "Nagyon hasonló volt az első játékrész a párizsihoz, s ugyan a másodikra feljavultunk, a fordulás előtt rengeteg problémánk volt."

Luis Enrique azt is elmondta: aludnia kell egyet a történtekre, s majd azt követően tud arra gondolni, hogy a jövő szerdai visszavágón három gól kell az egyenlítéshez, s négy a továbbjutáshoz.

"Egy edzőnek nehéz, amikor mindent megpróbál jól csinálni az eredményességért, aztán a meccs alatt rájön, hogy nem járt sikerrel. A Juventus egyszerűen minden játékelemben jobb volt nálunk,

ez az én felelősségem, 101 százalékig"

- jegyezte meg a szakember, akinek vezetésével a katalán gárda a PSG-től 4-0-ra kapott ki a nyolcaddöntő első meccsén, majd a visszavágón történelmi bravúrt elérve 6-1-re nyert és továbbjutott.

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere nagyszerű győzelemként értékelte a 3-0-ás sikert, ugyanakkor igyekezett felhívni futballistái figyelmét arra, hogy a visszavágón is hasonló játékra lesz szükség a továbbjutáshoz.

"Játékosaim nagyszerű teljesítményt nyújtottak támadásban és védekezésben egyaránt.

Ugyanakkor ez csak az első lépés volt, Barcelonában más meccset játszunk majd,

és mindenképpen gólt kell szereznünk" - mondta határozottan az olasz edző.

Noha Allegri többször hangsúlyozta, hogy nem lefutott még a párharc, azt azért elismerte, hogy nagyon kedvező helyzetbe került a csapata.

"Nincs még vége, jövő héten is bátran kell játszanunk. Ugyanakkor tisztában vagyunk a Barca gyengeségeivel és saját erőségeinkkel" - mondta a Juventust 2014 nyarától irányító szakember.

A meccs legjobbja, a kétgólos Paulo Dybala edzőjéhez hasonlóan elégedett volt, ám a visszavágó fontosságára is felhívta a figyelmet.

"Nagyon boldog vagyok, mert gyerekkorom óta ilyen meccsekről álmodoztam. Életem egyik legszebb éjszakája a mai, de nem szabad hagynunk, hogy a mostani eredményt lerombolja a visszavágó" - nyilatkozta a 23 éves argentin támadó.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×