INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

mlsz

puskás ferenc stadion

csányi sándor

Csányi Sándort a szőnyeg szélére állították

Csányi Sándort a szőnyeg szélére állították

Infostart

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke nem elégedett az új Puskás Ferenc Stadion építésének ütemével. Csányi Sándor az M4-nek nyilatkozva az MLSZ és a kormány közötti bizottság felállítását javasolta, amely figyelemmel kíséri a munkálatokat és havonta beszámoltatja a felelősöket a fejleményekről.

„Háromszor álltam már a szőnyeg szélén az európai szövetségnél, amikor a késéseket kellett bejelenteni. Ugyanakkor azt gondolom, ha sikerül tartani a legutóbb kitűzött, 2019 szeptemberi határidőt – amelyet egy novemberi tesztmérkőzés követ -, akkor minden rendben lesz” – hangsúlyozta Csányi Sándor az M4-nek adott interjúban.

Az MLSZ elnöke bízik abban, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon ott lesz a magyar válogatott, és legalább olyan, vagy egy kicsit nagyobb sikert ér el, mint tette azt tavaly nyáron Franciaországban.

Csányi Sándor elismerte, hogy a magyar válogatottnak reálisan már nem igazán van esélye arra, hogy kijusson a jövő évi világbajnokságra, de bízik abban, hogy Bernd Storck irányításával néhány éven belül olyan erős lesz a csapat, hogy hazai pályán sikereket érhet el a 2020-as kontinensviadalon. Reálisan nézve nehéz elképzelni, hogy a kötelező feladatok mellett a csapat hazai pályán a portugálok, illetve idegenben a svájciak elleni győzzön, de nem látja teljesen esélytelennek a dolgot – fogalmazott az elnök, aki megemlítette azt is, hogy egyre több fiatal kap lehetőséget.

Bernd Storckról szólva kiemelte, előny, hogy az MLSZ sportigazgatói posztját is a szövetségi kapitány látja el, mivel ennek köszönhetően jól ismeri az utánpótlás-válogatottakat, azaz

a fiatal tehetségek hamarabb odakerülhetnek a felnőtt válogatott közelébe.

A magyar bajnokságról úgy vélekedett, hogy a különböző szabályoknak is köszönhetően előrelépés történt a fiatalok szerepeltetésében, ráadásul több csapatnál, mint például a listavezető Honvédnál vagy a harmadik Vasasnál is megfigyelhető, hogy megfelelően válogatják ki a tehetségeket.

Csányi Sándor reagált az egyes klubok által néha túl szigorúnak ítélt fegyelmi büntetésekre is. Álláspontja szerint FIFA- és UEFA-tagként nem is lehet más az MLSZ hozzáállása, mint

mindenféle diszkriminációt elítélni.

A bírók és a klubok olykor viharos kapcsolatáról szólva elmondta, megpróbálnak minden segítséget megadni a játékvezetőknek, de a futball velejárója a tévedés. Ezzel együtt elfogadhatatlannak tartja, ha egy klub megpróbál fellépni a bíróküldés ellen, vagy az MLSZ-t sértegeti. Csányi Sándor kiemelte a Ferencvárost, amely ugyan népszerű és nagy támogatottságú egyesület, de

tudomásul kell vennie, hogy vannak szabályok, melyeket be kell tartani.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018