eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hihetetlen sikert értek el a magyar úszók

A nyíltvízi úszók Európa-kupa sorozatának első izraeli állomásán kettős magyar győzelem született: a férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Sömenek Onon Kata nyerte a 10 kilométeres viadalt.

Rasovszky Kristóf a 40 fős mezőnyben megelőzte a két rutinos orosz rókát, a világbajnokságokon már minden távon érmet szerzett Jevgenyij Dracevet és Kiril Ambroszimovot. De a legnagyobb skalp a nyíltvízre négy év után visszatérő, 1500-on az utóbbi két évben olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet szerző Gregorio Paltrinieri megelőzése volt – közölte a magyar szövetség.

A nőknél Sömenek Onon Kata nagyobb csatában, 1.9 másodperccel előzte meg a szlovén Spela Pelsét, és hogy az összkép még szebb legyen, Szilágyi Nikolett szerezte meg a brozérmet.

„Jó kis verseny volt, nem tagadhatom. Sikerült (Papp) Márkkal összedolgoznunk csaknem végig, ami fontos volt, mert az olaszok is ugyanezt csinálták, próbáltak közrefogni, de Márkkal kivédtünk mindent. Sajnos, őt másfél körrel a vége előtt nagyon csúnyán megrúgták egy igen érzékeny ponton, számára attól fogva az 'életben maradás' volt a cél, nem kis dolog, hogy így is végigcsinálta. Nekem sikerült az utolsó fél körben ellógni Paltrinieri mellől, aztán a különbséget növelni bójáról bójára. Nagyon jól esett az úszás, örülök, hogy minden így sikerült” – közölte Rasovszky Kristóf.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×