eur:
370.75
usd:
344.41
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde

Hihetetlen sikert értek el a magyar úszók

A nyíltvízi úszók Európa-kupa sorozatának első izraeli állomásán kettős magyar győzelem született: a férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Sömenek Onon Kata nyerte a 10 kilométeres viadalt.

Rasovszky Kristóf a 40 fős mezőnyben megelőzte a két rutinos orosz rókát, a világbajnokságokon már minden távon érmet szerzett Jevgenyij Dracevet és Kiril Ambroszimovot. De a legnagyobb skalp a nyíltvízre négy év után visszatérő, 1500-on az utóbbi két évben olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet szerző Gregorio Paltrinieri megelőzése volt – közölte a magyar szövetség.

A nőknél Sömenek Onon Kata nagyobb csatában, 1.9 másodperccel előzte meg a szlovén Spela Pelsét, és hogy az összkép még szebb legyen, Szilágyi Nikolett szerezte meg a brozérmet.

„Jó kis verseny volt, nem tagadhatom. Sikerült (Papp) Márkkal összedolgoznunk csaknem végig, ami fontos volt, mert az olaszok is ugyanezt csinálták, próbáltak közrefogni, de Márkkal kivédtünk mindent. Sajnos, őt másfél körrel a vége előtt nagyon csúnyán megrúgták egy igen érzékeny ponton, számára attól fogva az 'életben maradás' volt a cél, nem kis dolog, hogy így is végigcsinálta. Nekem sikerült az utolsó fél körben ellógni Paltrinieri mellől, aztán a különbséget növelni bójáról bójára. Nagyon jól esett az úszás, örülök, hogy minden így sikerült” – közölte Rasovszky Kristóf.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×