eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dárdai Pál nagy dobása

Dárdai Pál nagy dobása

A Real Madrid szenvedett és nyert, a Barcelona szenvedett, de kikapott a Primera Divisiónban. Olaszországban az Inter 7-1-re verte meg az Atalantát. Angliában – az FA-kupában – érvényesült a papírforma. A Bundesliga-forduló nagy győztese a Hertha BSC.

Hétfőn jön a kuparangadó

Kevés mérkőzést rendeztek a hétvégén a Premier League-ben az FA-kupa fordulója miatt. A Liverpool, ha nagyon nehezen is, de hátrányból fordítva 2-1-re megverte a mezőny egyik leggyengébb idegenbeli mérleggel rendelkező csapatát, a Burnleyt. A Pool öreg híveinek talán fura: Barnes szerzett vezetést a „vörösök” ellen az Anfield Roadon, az első félidő utolsó percében Georginio Wijnaldum, majd a második játékrészben Emre Can szerzett gólt.

A legizgalmasabb mérkőzést a Bournemouth és a West Ham United játszotta, előbbi annak ellenére is nyert, hogy Joshua King és Benik Afobe is kihagyott egy-egy tizenegyest. Igaz, King lőtte csapata mindhárom gólját.

Az FA-kupában a Manchester City, az Arsenal és a Tottenham már bejutott az elődöntőben. A City 2-0-ra verte a Middlesbrough együttesét, David Silva már a 3. percben megszerezte a vezetést, aztán Sergio Agüero érte el a második találatot a 67. percben. A City 2013 óta először jutott be az FA-kupa elődöntőjébe. Pep Guardiola, a menedzser ellenben mind a nyolc, eddig vezetőedzőként töltött idényében elérte a spanyol, a német, vagy éppen az angol szövetségi kupa elődöntőjét.

Az Arsenalnak nem okozott gondot az ötödik osztályú Lincoln City legyőzése az Emiratesben, noha a zöld mezes kiscsapat egy félidőn keresztül remekül tartotta magát. Theo Walcott az első játékrész utolsó percében megszerezte a vezetést, s aztán még további négy gólt értek el az „ágyúsok”.

Még fölényesebben nyert a Tottenham, amely 6-0-ra kiütötte a harmadik vonalbeli Millwallt. A koreai Hjong Min Szon mesterhármast ért el. A

Spurs hívei most mehettek utoljára kupamérkőzésre a 118 éves White Hart Lane-re. A mérkőzés 10. percében Harry Kane megsérült, nélküle nyert a csapat. A negyedik FA-kupa-negyeddöntőt hétfő este játssza a Chelsea és a Manchester United.

Megtört a Suárez-mágia

Spanyolországban a Barcelona nagy meglepetésre kikapott a kiesés ellen harcot vívó Deportivo La Corunától, amely közel sem olyan erős, mint mondjuk másfél évtizeddel ezelőtt volt. Luis Enrique, részben kényszerűségből, hiszen Rafinha és Neymar sérülés miatt maradt ki, öt helyen is megváltoztatta a PSG ellen győztes kezdőcsapatot. Nem vált be: a Barcelona 2-1-re kikapott. A galíciai gárda Joselu révén szerzett vezetést az első félidőben, ezt Luis Suárez a 46. percben kiegyenlítette.

Ám a házigazdák a 74. percben Bergantinos fejes góljával megszerezték a győztes találatot. Ez volt a katalánok első veresége (67 győzelem és öt döntetlen után) olyan mérkőzésen, amelyen Luis Suárez gólt szerzett. A Barcelona 71 százalékban birtokolta a labdát, Messi az előző öt meccs mindegyikén szerzett gólt, most nem. 

A Real Madrid Keylor Navas gyermeki hibája után hátrányba került a Betis ellen a Bernabéuban, Cristiano Ronaldo a 41. percben kiegyenlített, de utána csak  szenvedett. A 82. percben, már emberelőnyben, Sergo Ramos megint megszerezte a szokásos gólját. A védő a legutóbbi 22 góljából 19-et akkor szerzett, amikor a Madrid hátrányban volt, vagy legjobb esetben döntetlenre állt.

Az Atlético Madrid – ha nem is könnyen, de – Antoine Griezmann a 84. percben elért találatával 1-0-ra győzött idegenben a Granada ellen. A Sevilla viszont csak egy pontot szerzett, nem bírt otthon a Leganésszel (1-1).

Berlini oroszlánbarlang

Németországban az élcsapatok közül csak a Hertha BSC és a Bayern München nyert. Utóbbi nem meglepetés, a bajorok tavasszal is kiválóan szerepelnek, ellenfelük, az Eintracht Frankfurt egyre hátrább csúszik, a legutóbbi öt bajnokiját elveszítette. (Huszti Szabolcs a legjobbkor távozott.) A 3-0-s győzelemhez Douglas Costa egy, Robert Lewandowski két góllal járult hozzá. Kikapott az RB Leipzig is, méghozzá otthon, a Wolfsburgtól (0-1). Az lett a forduló egyetlen vendéggyőzelme.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 2-1-re verte a Bajnokok Ligájában kiválóan szereplő Borussia Dortmundot. Aubameyang ismét szerzett gólt, így még mindig vezeti a góllövőlistát, de Lewandowski felzárkózott mögé. A kiváló, 10-1-1-es hazai mérleggel rendelkező Hertha góljait Salomon Kalou és szabadrúgásból Marvin Plattenhardt érte el.

Az Inter kiütötte az Atalantát

Olaszországban a Juventus sorozatban a 31. hazai bajnoki mérkőzését is megnyerte, igaz, finoman szólva is nehezen. A Milan nagyon jól tartotta magát, Mehdi Benatia vezető gólját Carlos Bacca kiegyenlítette. A 90. percben José Sosa piros lapot kapott, majd nem sokkal később Paulo Dybala megszerezte a rangadót eldöntő gólt – tizenegyesből.

A forduló másik slágerének ígérkezett az Internek és az idény egyik meglepetéscsapatának, az Atalantának a találkozója a San Siróban. A bergamóiak az előző két fordulóban egyetlen gólt sem kaptak a Napolitól és a Fiorentinától, most ellenben az Inter egy hetessel küldte haza őket. A fekete-kékek a 17. és 34. perc között öt gólt is szerezve döntötték már el bő félóra alatt a meccset, Mauro Icardi, majd Ever Banega is mesterhármast szerzett.

Hosszú hetek után ismét nyert a Bologna (1-0), a Sassuolo ellen idegenben három pontot szerző alakulatban Nagy Ádám nem kapott helyet. Az AS Roma idegenben 3-0-ra megverte Sallai Roland csapatát, a Palermót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Forgalmi dugóba került az építőipar

Forgalmi dugóba került az építőipar

A 2022-es háborús és inflációs válság után nem egészen 2 évvel tulajdonképpen adottak a feltételek ahhoz, hogy a magyar építőipar és azon belül a lakásépítések lendületet kapjanak. Mégsem ez történik, az ágazati szereplők és szakértők szerint 2024-ban és még 2025-ben is kevesebb lakás készül el Magyarországon, mint 2023-ban, pedig az sem volt már egy jó év. Kicsit több mint egy évnyi válságtünet tehát bő 3 éves szakadékot hagy maga után. A gyors lassulás, lassú gyorsulás problémája ismert jelenség az autópálya-üzemeltetésben, a következménye bosszantó torlódás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×