eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sporthidzsábot gyárt ezentúl a Nike

Sporthidzsábot gyárt ezentúl a Nike

Sportolónőknek szánt iszlám fejkendőt, hidzsábot dob piacra 2018 elején a Nike amerikai sportszergyártó vállalat - jelentették be szombaton New Yorkban.

A sporthidzsáb kidolgozásába Emirátusok-beli sportolókat is bevontak.

Amna al-Haddad súlyemelő és Zahra Lari műkorcsolyázó is adott tippeket ahhoz, hogy milyennek kellene lennie az ideális, sportoláshoz szánt hidzsábnak. Haddad a riói olimpián is szerepelt, Lari pedig abban bízik, hogy sikerül elnyernie a részvétel jogát a 2018-as téli játékokon.

Sporthidzsábot gyárt ezentúl a Nike

Divatcikként már több konfekcióruhákat gyártó cég forgalmaz hidzsábot, de

a Nike az első sportszergyártó, aki kifejezetten sportolóknak készülő fejkendőt dob piacra.

A cég azt mondja: nagyon könnyű anyagból fogják elkészíteni a sporthidzsábot, mert a legtöbb, eddig hagyományos fejkendőben rajthoz álló muszlim sportolónő arra panaszkodott, hogy a hidzsáb szellőzése nem ideális a sportoláshoz, és nagyon bemelegszik alatta a fejük.

A sporthidzsáb egy méretben készül majd, nem lesz állítható vagy széthajtható, hanem

rugalmas anyagból fogják gyártani, hogy minden nő megfelelően a fejére tudja illeszteni.

Amna al-Haddad üdvözölte, hogy végre elkészül a sporthidzsáb. Az egyik népszerű közösségi oldalon azt írta: a termék a hidzsábot viselő és nem viselő muszlim nőket is támogatja, mert az ő saját döntésük, hogy hogyan öltözködnek. Szerinte a sportfejkendő újabb nők előtt nyitja meg a professzionális sportolóvá válás lehetőségét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×