eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Durván beszólt a magyar edzőknek Hosszú Katinka férje

Durván beszólt a magyar edzőknek Hosszú Katinka férje

A magyar edzők bevételi forrásként, és nem tanítványként tekintenek versenyzőikre - írta a Facebookon Shane Tusup, Hosszú Katinka edző-férje. Cseh László edzője, Plagányi Zsolt szerint Tusup még tapasztalatlan.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző férje Facebook-posztban ecsetelte, hogy amikor beindították az Iron Aquatics versenyszakosztályát, elszomorítóan szembesült azzal, hogy tehetséges fiatalok óriási erőfeszítések ellenére sem tudták megmutatni, mire képesek. Még az olyan gyerekek is technikai hiányosságokkal és rossz beidegződésekkel küzdenek, akik 4-5 éve úsznak.

– Ezek a problémák elkerülhetőek lettek volna, ha az edzőik nem bevételi forrásként, hanem tanítványként tekintenek rájuk – jelentette ki az amerikai szakember. A magyar kollégák nem hagyták ezt szó nélkül.

A Borsonline megkérdezett két magyar szakembert is, mit szól Tusup állításához. Törös Károly, a Kecskeméti Vízmű Sport Club vezetőedzője szerint a magyar edzők kiválóak, nyilván van egy-két szakember, akit a pénz motivál, ám nagy általánosságban ezt kijelenteni nem helyénvaló.

Plagányi Zsolt, Cseh László mestere úgy látja, nyilván vannak rosszabb edzők, ám az utánpótlásképzésünk talán a világ legjobbja. "Amikor kezdő edző voltam, megdöbbentem, hogy bármely versenyre mentünk a kicsikkel, mindig mi álltunk a dobogón. Talán ez a hátránya is a rendszernek, hiszen nagyon gyorsan rendkívül jól megtanítjuk a kicsiket úszni, de ezzel együtt le is terheljük őket. Rendkívüli az eredmény­orientáltság. Shane-nel abban egyetértek, hogy a versenyzéssel ráérnénk, de ha nincs eredmény, akkor a szülő elégedetlenkedik, az egyesület pedig nem kap annyi pénzt. Amerikai kollégám kritikája annak is betudható, hogy

tapasztalatlan még az utánpótlásképzésben,

az Iron Aquaticsben egyelőre kevés a merítési lehetőség."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×