eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Megalapíthatja a Forma-2-t a Forma-1 új tulajdonosa

Megalapíthatja a Forma-2-t a Forma-1 új tulajdonosa

Erről az FIA elnöke, Jean Todt beszélt a szövetség hivatalos lapjának legutóbbi számában.

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media Group, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-2 néven szervezné újra a GP2-es kategóriát.

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta: "Szeretnénk egyszerűsíteni a Forma-1-be vezető utat. Ez az elsőszámú célom, mióta én vagyok az FIA elnöke, és ebben az F2 bevezetése fontos lépcsőfok lenne".

Piramisrendszert szeretnének létrehozni, aminek a csúcsán az F1 áll.

  • A Liberty Media januárban vásárolta meg a Forma-1 többségi tulajdonát Bernie Ecclestone-tól, ezzel a betétfutamoknak számító GP2-es sorozatot is.
  • A januárban kinevezett sportigazgató, Ross Brawn szerint a sportágnak a Moto GP-ről kell példát vennie, ahol a legmagasabb melletti két, alacsonyabb kategóriájú sorozat - a Moto2 és Moto3 - is a show része, az ottani versenyzőket is mindenki ismeri és hétről hétre látja.
  • "Az lenne a jó, ha a szurkolók a Forma-3-ban és a Forma-2-ben megismernék a pilótákat, akik aztán később a Forma-1-ben versenyeznek majd. Ilyen sorozatot szeretnénk" - nyilatkozta Brawn.

A mostani F1-es mezőnyből Lewis Hamilton és a tavalyi világbajnok Nico Rosberg volt részese a GP2-nek, a többi fiatal, így többek között Max Verstappen, Danyiil Kvjat, Esteban Ocon, Lance Stroll vagy éppen Pascal Wehrlein más sorozatokból érkezett a száguldó cirkuszba.

Az idei, 11 versenyből álló GP2-es szezon - egyelőre nem tudni, hány csapattal - április 16-án rajtol Bahreinben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×