eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

A Ferencváros döntetlent játszott Németországban

A Ferencváros 29-29-es döntetlent játszott a német Thüringer HC otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap.

A hazaiak magyar jobbátlövője, Planéta Szimonetta nem szerepelt a keretben, mert ezen a héten megoperálták, kivették a csavarokat a térdéből, így a szezon hátralévő részében már nem játszhat. Csapatából rajta kívül is többen hiányoztak, így csak hat cserejátékost tudtak benevezni.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd a Ferencváros másfél perc alatt négyszer is eredményes volt (5-8). A huszadik percben már öt góllal vezetett a magyar csapat (8-13), de a Thüringer támadójátéka hatékonyabbá vált, és hét perc múlva egyenlített (15-15).

Az FTC kétgólos előnyről kezdte a második felvonást, újabb hét perc elteltével viszont már a kiegyensúlyozottabban, pontosabban kézilabdázó németek vezettek (20-18). Kapusuk, Dinah Eckerle remekül védett, a 44. percben már az ötödik hétméterest hárította.

Hiányzott a lendület a vendégek játékából, ezért tíz perccel a vége előtt már háromgólos hátrányban voltak (26-23). A hajrá szorosan és izgalmasan alakult, húsz másodperccel a vége előtt az FTC büntetőből egyenlített (29-29), majd a házigazdák a győzelemért támadtak, de Bíró Blanka védeni tudott.

A Thüringer - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa a cseh Iveta Luzumova volt, aki mind a 12 lövését gólra váltotta.

A Ferencváros jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadja a középdöntő utolsó fordulójában.

Eredmény, női BL, 2. csoportkör, 5. forduló, 1. csoport:

Thüringer HC (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-29 (15-17)

(az FTC gólszerzői: Zácsik 6, Jovanovic, Kovacsics, Lukács, Schatzl, Szucsánszki 3-3, Pena, Snelder, Szarka 2-2, Faluvégi, Mészáros 1-1)

A csoport állása:

1. Ferencváros 14 pont/9 mérkőzés, 2. Vardar Szkopje (macedón) 13/8, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10/8, 4. Metz (francia) 6/8, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska (orosz) 2/8

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×