eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szilágyi Áron reagál az olimpiai népszavazás hírére

Szilágyi Áron reagál az olimpiai népszavazás hírére

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron jónak tartja, hogy népszavazáson lehet véleményt mondani a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról.

Budapest olimpiarendezési esélyei radikálisan csökkentek a népszavazási kezdeményezés miatt – mondta a TV2 Mokka című műsorában Fürjes Balázs, a magyar pályázat vezetője. A kormánybiztos megismételte az InfoRádiónak is mondott szavait, miszerint elfogyott az egység.

A műsorban Szilágyi Áron, a pályázat egyik arca arról beszélt, nem csalódás az, hogy ennyien aláírták a népszavazási íveket.

„Az, hogy a magyar választópolgárok – élve az alkotmányos jogukkal – arra gyűjtenek aláírást, és aláírják az ívet, hogy legyen népszavazás egy egyébként nagyon fontos témában, ami az ország egészét érinti, semmiképpen nem lehet csalódás” - fejtette ki.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó kiemelte: „az emberek arról döntöttek, hogy népszavazásra szeretnék vinni az olimpia ügyét, és ők maguk voksolnának arról, hogy legyen-e olimpia vagy ne legyen. Én ezt jónak találom, ennek van helye.”

Szilágyi Áron elmondta azt is, hogy nem politizál, de mint sportoló, mint magyar ember, mint a magyar sportot szerető, és az olimpiai mozgalommal, az olimpiai eszmékkel abszolút azonosulni tudó valaki, ő is elmondja a véleményét. "Arra biztatok mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet. Bízom abban, hogy a gazdasági szakértők mind a pályázat mellett, mind a pályázat ellen, leülnek majd, megvitatják az érveket, ellenérveket, és abból egy olyan vita fog kialakulni, ami alapján a választók majd el tudják dönteni a népszavazáson, ha lesz, hogy az olimpia mellett vagy ellen teszik le a voksukat" – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×