eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Pszichológushoz jár a világbajnok magyar úszó

Változtat felkészülésén, és Tenerifén edzőtáborozik majd a világbajnok úszó, Cseh László, aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszél a riói olimpia tanulságairól, és arról is, hogy sportpszichológus segítségét is igénybe veszi.

Cseh László éveken keresztül hangoztatta, nem érzi szükségét a külföldi edzőtáborozásoknak, most márciusban mégis két hétre Tenerifére utazik, mert edzője, Plagányi Zsolt a tanítványaival járt már ott novemberben, és azt mondta neki, nagyon jó hely, tényleg hasznos munkát végezhetnek kint.

A világklasszis úszó a riói olimpia után azt mondta, kénytelen belátni, pszichológusra is szüksége van a felkészüléshez, ezért most jár sportpszichológushoz, a cél egyértelműen az, hogy a rajtkőre nyugodtabban álljon fel.

"Máris érzem a változást. Jelenleg azon dolgozunk, hogy felismerjem azokat a szituációkat, akár az uszodában, akár a hétköznapi életben, amelyek rombolhatják az önbizalmamat. Próbálom megfogadni a szakember tanácsát, így ha szembejön egy ilyen helyzet, igyekszem azt pozitívan megközelíteni – de már az is nagy változás, ha az ember felismeri az ilyen szituációkat, a következő lépcsőfok az, ha azokat megfelelően is kezeli" - mondta Cseh László a Nemzeti Sportnak.

Az úszószövetségen belüli botrányokról is szó van az interjúban, az úszó azt mondja: "Kicsit

tehetetlennek érezte magam, és nem is tetszett az egész:

szerintem az úszóberkeken belül kellett volna mindent megbeszélnünk. Nekem is megvan a véleményem, de nem állok azzal a nyilvánosság elé, mindig is az volt az elvem, hogy házon belül oldjuk meg a gondokat."

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×