eur:
394.33
usd:
369.52
bux:
65690.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elmarad egy NB I-es focimeccs

Megkapta a szükséges engedélyeket a hatóságoktól a felújított Szusza Ferenc Stadion, amelyet így NB I-es mérkőzések rendezésére alkalmasnak nyilvánított az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), de a pálya talaja miatt elmarad a Vasas hétvégi találkozója.

Az MLSZ közölte, hogy szerdán volt a hatósági bejárás, amelyen apróbb hiányosságokat állapítottak meg, ezt péntekre sikerült pótolni, így a Megyeri úti létesítmény centerpályája megkapta a szükséges engedélyeket, melynek köszönhetően a szövetség hitelesítette a pályát.

A pénteki pályabejáráson viszont az is kiderült, hogy jegesedés miatt az újpesti pálya játékra alkalmatlan, ezért az Illovszky Stadion felújítása miatt a hazai találkozóit a Szusza Ferenc Stadionban játszó Vasas az MLSZ versenybizottságához fordult, hogy járuljon hozzá a szombaton 15.30-ra kiírt Haladás elleni élvonalbeli meccs elhalasztásához. A testület elfogadta a kérést és későbbi időpontban jelöli ki az összecsapás új időpontját. A versenybizottság szintén hozzájárult a Balmazújváros-Békéscsaba NB II-es találkozó elhalasztásához.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, és új büféhelyiségek épültek. A lelátók befogadóképessége 12 670 néző.

Az Újpest FC ősszel eleinte a Vasas Illovszky Stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, aztán az angyalföldiek létesítményét is elkezdték felújítani, így tavaly az utolsó meccsein Kecskeméten fogadta ellenfeleit a lila-fehér együttes. Ha a kft.-nek sikerül megállapodnia az NSK-val, akkor tavasszal már ismét saját otthonában játszhat. A Szusza Ferenc Stadion emellett a Vasas hazai találkozóinak is otthont ad majd.

Az OTP Bank Ligában hatodik helyen álló Újpest szombaton a Videoton, majd egy héttel később a Haladás vendége lesz, legközelebb március 4-én a Ferencvárossal játszhatna otthonában. A Vasas szombaton a Haladást fogadná a Megyeri úton.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×