eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma

Újabb világsztár érkezik Győrbe

Két kulcsjátékosával hosszabbított Győri Audi ETO KC vezetősége. A klub egy új érkezőt is bejelentettek.

A Győri Audi ETO KC két lejáró szerződésű kézilabdázójával írt alá szerződéshosszabbítást a klub elnöke, Bartha Csaba. Elsőként a zöld-fehérek csapatkapitánya, Görbicz Anita látta el kézjegyével új, két évre szóló kontraktusát a sajtó képviselői előtt.

„Egy percig nem volt kérdéses a szerződéshosszabbítás csapatkapitányunkkal. Görbicz Anita a klub ikonja, természetesen szükségünk van a továbbiakban is rá. Igazi vezére ő a csapatnak a pályán és azon kívül is. Örülünk, hogy a következő két szezon során továbbra is csodálhatjuk az ő játékát” – mondta Bartha Csaba, a klub elnöke.

„Számomra Győr, és az Audi ETO egyet jelent a családdal. Nem gondolkoztam sokat a folytatáson, hiszen azt már korábban is elmondtam, hogy legalább két évet még érzek magamban. Örülök, hogy sikerült megegyeznem csapatommal a folytatásról. Motivált vagyok, sikerre éhes, csakúgy, mint az egész csapat. Célom, hogy továbbra is a legjobbak legyünk, és minden fronton sikeresek az idei és a következő szezonokban is” – közölte Görbicz Anita csapatkapitány.

A sajtótájékoztatón írta alá újabb szezonra szóló szerződését a Győri Audi ETO KC csapatával Kiss Éva kapus is.

„Remekül érzem magam Győrben, így egyértelmű volt, hogy elfogadtam a klub új szerződését. Boldog vagyok, hogy újabb egy éven át a legmagasabb célokért küzdhetek együtt a lányokkal. Úgy érzem, remek párost alkotunk Kari Aalvik Grimsbö-vel, jól kiegészítjük egymást" – mondta.

Bartha Csaba egy új igazolást is bejelentett: a Győr három évre szóló kontraktust írt alá a dán Anna Mette Hansennel. Az átlövő nyáron csatlakozik a zöld-fehérek keretéhez.

„Olyan átlövőt kerestünk, aki megfelel az elvárásoknak és beleillik a játékrendszerünkbe. Anna Mette már korábban felkeltette figyelmünket, és természetesen a tavalyi Európa-bajnokságon is figyelemmel kísértük teljesítményét. Jelenleg talán nem emlegetik még a legnagyobb sztárok között, de a szakma véleménye szerint hamarosan posztja legjobbjai között lesz majd" - vélekedett az elnök.

„Igazi megtiszteltetésnek érzem, hogy az Audi ETO szerződtetett, boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk. Magáért beszél, hogy miért választottam Győrt. Ez a csapat a világ egyik, ha nem a legjobb klubja. Nagyon örültem a megkeresésnek, sok jót hallottam a győri szurkolókról. Alig várom már, hogy pályára léphessek, biztosan fantasztikus élmény lesz. Az első szezon várhatóan kemény lesz, és tudom, hogy itt minden egyes pályán töltött percért meg kell majd küzdenem, hiszen tényleg a világ legjobb kézilabdázói játszanak itt. Nagyon várom a Bajnokok Ligája meccseket, ez a legjobb klubsorozat a világon, és ez olyan lesz nekem, mint egy valóra vált álom. Az erősségemnek a fizikai adottságaimat tartom, elég erősnek számítok és elég nagy harcos is vagyok. Talán a hozzáállásomra vagyok a legbüszkébb, szeretek emlékezeteset alkotni a pályán” – mondta el videóüzenetében Anna Mette Hansen.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×