eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk
Kitört a kiütéses járvány

Kitört a kiütéses járvány

A labdarúgó Bajnokok Ligája mindkét szerdai mérkőzése 1-1-re állt a szünetben, ám aztán mindkét hazai csapat nagyon „megnyomta” a második félidőt. A Real Madrid két-, a Bayern München négygólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A jelek szerint hatott a nápolyi játékosokra Diego Armando Maradona meccs előtti, az öltözőben elmondott lelkesítő beszéde, mert nagyon jól kezdtek a Bernabéuban. Lorenzo Insigne a 8. percben 30 méterről lőtt gólt Keylor Navasnak. (A Costa Rica-i kapus először kapott gólt hazai BL-meccsen a tizenhatoson kívülről.)

A folytatásban aztán a Madrid volt az úr, Karim Benzema fejjel, Toni Kroos okos helyezéssel, Casemiro távoli kapásgóllal szerzett gólt. Zinedine Zidane szerint továbbra is ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra, Maurizio Sarri szerint

a nápolyi szurkolók pokollá változtatják

majd a Madrid számára a San Paolo Stadiont – de az egyik vélemény alkalmasint túl óvatos, a másik lelkesítő nyilatkozat.

A Real Madrid 2009. március 10. óta csak német csapattól kapott úgy ki a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, amellyel nem lépne tovább Nápolyban. Ebben az idényben semmilyen sorozatban nem szenvedett még kétgólos vereséget. Érdekes, hogy a mérkőzés előtt a Napolinak volt a négy szerda esti BL-szereplő közül a leghosszabb élő veretlenségi sorozata – tizennyolc meccs után a tizenkilencedik már vereséget hozott.

Münchenben a Bayern Arjen Robben látványos távoli lövésével szerzett először vezetést az Arsenal ellen, ezt még az „ágyúsok” Robert Lewandowski felesleges szabálytalansága után Alexis Sánchez révén kiegyenlítették. (A chilei tizenegyesét Manuel Neuer kiütötte, de a második ismétlés már bement.) Az első játékrészben Granit Xhaka és Mesut Özil révén akadt még lehetősége a londoni együttesnek, de a Bayern akkor is óriási labdabirtoklási fölényben és veszélyesen játszott.

A második félidőben az Arsenal nem kapott meg egy szögletet, az ellentámadásból viszont a Bayern megszerezte a második gólját. Arsėne Wenger és csapata nagy bánatára ráadásul Laurent Koscielny kénytelen volt sérülése miatt cserét kérni. Attól kezdve már csak egy csapat volt a pályán. A Bayern München úgy nyert 5-1-re, hogy egy szigorúbb bíró még

befúj neki legalább két, de inkább három tizenegyest

(ilyen azért elég ritkán adódik), ráadásul a vendégek legjobbja az öt kapott gól ellenére David Ospina, a kolumbiai kapus volt.

Az Arsenal 2015 novembere óta először kapott öt gólt – akkor is a Bayern verte meg nagyon. Robert Lewandowski a legutóbbi 13 hazai BL-meccsén 15 gólt szerzett, Arjen Robben ismét gólt szerzett az Arsenal ellen, a csereként beálló Thomas Müller góllal javított gyenge aktuális mutatóin, Thiago Alcántara pedig a mezőny legjobbjaként tündökölt.

A Bildnél három „bajor” kapta a legmagasabb, az egyes osztályzatot, Robben, Lewandowski és Alcántara. Az Arsenalból mindenki négyest, vagy ötöst kapott (még Ospina is!), egyedül Alexis Sánchez (2) vette fel a versenyt a győztesekkel.

A Bayern sorozatban a tizenhatodik hazai BL-mérkőzését nyerte meg, ezeken 58 gólt szerzett, ez 3,625-ös átlag. Félelmetes.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×