INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

hollik istván

kdnp

béremelés

adócsökkentés

Hollik: folytatódjanak az adócsökkentések a béremelésért!

InfoRádió / MTI

A kormánypárti frakciók támogatják, hogy folytatódjanak az adócsökkentések a béremelésért - mondta Hollik István (KDNP) országgyűlési képviselő.

Amióta az adók csökkennek, Magyarország erősödik, a gazdaság tartós növekedési pályán van, a költségvetést a kormány konszolidálta, egyre több embernek van munkahelye, a foglalkoztatottság és a bérek is emelkednek - jelentette ki a politikus, különösen fontosnak nevezve, hogy emeljék a minimálbért, ami minden ötödik munkavállalót érint.

"Az a tapasztalatunk", hogy ha a minimálbér nő, akkor az általános bérszínvonal is emelkedni fog - mondta a politikus, utalva arra, hogy 2010 óta 73 500 forintról 111 ezer forintra nőtt a minimálbér, amelyet minden évben emeltek.

A képviselő - felidézve, hogy a kormányzat hetek óta tárgyal a szociális partnerekkel, de ezek az egyeztetések egyelőre nem vezettek eredményre - arról beszélt: arra kérik a kormányt, hogy folytassa a tárgyalásokat annak érdekében, hogy jelentős béremelés valósulhasson meg jövőre és 2018-ban is.

Felidézte: 2017-től Európa legalacsonyabb társasági adókulcsát vezethetik be Magyarországon, hiszen a kormány tudatában van annak, hogy a versenyszféra béremelését ezzel az eszközzel segítheti a leginkább; ezzel azt állította szembe, hogy a baloldali kormányok alatt "sorozatos adóemeléseket hajtottak végre".

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindig az adócsökkentés pártján állt, mert az adócsökkentés politikájával több pénz marad az embereknél, és a vállalkozások is előbbre léphetnek - fogalmazott Hollik István, sorolva a 2010 óta eltelt időszak adócsökkentéseit.

A lehető legnagyobb mértékű béremelést célként említve Hollik István jelezte: arra kérik a kormányzatot és a vállalkozásokat, hogy "menjenek el a falig ebben a kérdésben", de olyan módon, hogy a megnövekedett bérek még kigazdálkodhatóak legyenek, így ne kerüljön veszélybe cégek működése vagy munkahely.

A képviselő elérendő célnak nevezte azt is, hogy a közszféra után a versenyszférában is jelentős béremelés történjen, s egy kérdésre válaszolva utalt arra, hogy az elmúlt hat esztendőben a Fidesz-KDNP gazdaságpolitikáját mindig megállapodásokra, megegyezésekre alapozta, "nem szeretnénk letérni erről az útról".

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018