eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Öt magyarral rajtol a Bundesliga-idény

A címvédő Bayern München és a Werder Bremen mérkőzésével kezdődik pénteken este a német labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es idénye, amelynek során öt magyar futballista léphet pályára négy csapatban, Dárdai Pál pedig továbbra is vezetőedzőként szerepel a Hertha BSC-nél.

A bajnok és kupagyőztes Bayern augusztus 14-én 2-0-ra verte a Borussia Dortmundot a német Szuperkupáért kiírt találkozón, így ötödször nyerte meg a trófeát, a nyáron érkezett olasz Carlo Ancelotti pedig rögtön trófeával debütált a kispadon.

A pénteki nyitómeccs esélyese egyértelműen a müncheni csapat, az előző szezonban az élvonalban maradást az utolsó fordulóban biztosító Werderben pedig biztosan nem lesz ott a magyar válogatott Kleinheisler László, aki kölcsönbe a Darmstadthoz került.

Dárdai Pál berlini együttese vasárnap délután a másodosztályból feljutott Freiburg ellen kezdi az 54. Bundesliga-idényt, míg Kleinheisler és társai a Köln otthonában rajtolnak a szombati játéknapon.

A dpa német hírügynökség szezon előtti felmérése alapján a 18 vezetőedző többsége szerint ismét a Bayern nyeri a pontvadászatot, ugyanakkor a Borussia Dortmundot, a Bayer Leverkusent és a Borussia Mönchengladbachot is az esélyesek között emlegetik.

A Dortmund szombaton a Mainzot fogadja, míg a Leverkusen épp a Mönchengladbachhoz látogat. Utóbbi együttes szerdán magabiztosan, a svájci Young Boyst 9-2-es összesítéssel búcsúztatva jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Ami a többi magyart illeti: a válogatott csatára, Szalai Ádám egy féléves hannoveri kitérő után visszatért a Hoffenheimhez, amely a nyitókör zárómérkőzésén a Kalmár Zsoltot és a kapus Gulácsi Pétert is foglalkozató, újonc RB Leipziget látja vendégül. A Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó Eintracht Frankfurt - amely legutóbb osztályozón harcolta ki az élvonalban maradást - hazai pályán kezd a Schalke ellen.

Bundesliga, 1. forduló:

-----------------------

péntek:

Bayern München-Werder Bremen 20.30

szombat:

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 15.30

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05 15.30

Eintracht Frankfurt-FC Schalke 04 15.30

Hamburger SV-FC Ingolstadt 15.30

1. FC Köln-Darmstadt 15.30

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 18.30

vasárnap:

Hertha BSC-Freiburg 15.30

1899 Hoffenheim-RB Leipzig 17.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×