eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szombaton dől el, ki nyeri a vízilabda ob I. döntőjét

Szombaton dől el, ki nyeri a vízilabda ob I. döntőjét

A férfi vízilabda ob I. bajnoki döntőjének negyedik fordulójában az Eger 8-7-re legyőzte a címvédő Szolnokot, így az egyik fél 3. győzelméig tartó párharc a szombati zárómérkőzésen dől el Szolnokon.

A ZF-Eger hazai közönség előtt elképesztő izgalmak után 8-7-re legyőzte a címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép együttesét a férfi vízilabda ob I fináléjának negyedik mérkőzésén, ezzel 2-2-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A mindent eldöntő ötödik összecsapás szombaton 18 órától Szolnokon lesz.

Döntő, 4. mérkőzés:

ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-0, 2-2, 2-3, 2-2)

---------------------------------------------------------

gólszerzők: Erdélyi 3, Szivós, Cuckovic, Biros, Hosnyánszky, Hárai 1-1, illetve Vámos, S. Mitrovic, Aleksic, Younger, Varga Dé., Kis G., Varga Dá. 1-1

A párharc állása: 2-2

Cseh Sándor eltiltása miatt a címvédő Szolnokot ezúttal a szakmai igazgató Kovács István irányította.

Mindkét együttes kemény védekezéssel, kihagyott lehetőségekkel, kissé idegesen kezdte az összecsapást. A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, rögtön az első emberelőnyt, Dabrowski Norbert időkérését követően Erdélyi Balázs váltotta gólra. A Szolnok gyorsan válaszolhatott volna, de Milan Aleksic ötméterest hibázott. Nem sokkal a negyed vége előtt növelte előnyét a hazai csapat, Szivós Márton értékesítette a második egri fórt.

A folytatásban folytatódott a vendégek rossz büntetőlövő sorozata - a harmadik mérkőzésen kétszer hibáztak -, ezúttal Varga Dénes lövését ütötte ki Branislav Mitrovic. Ez tűzbe hozta az Egert, és Uros Cuckovic akciógóljával háromra növelte a különbséget. A félidő végéhez közeledve az egriek is kaptak egy ötméterest, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter nem hibázott (4-0). A Szolnok végül emberelőnyből a 13. percben törte meg a csendet, Vámos Márton volt eredményes. Két perccel a nagyszünet előtt tovább faragott a különbségen a Tisza-parti alakulat, Stefan Mitrovic lőtt óriási gólt. A vendégek ugyanakkor elvesztették kiváló balkezesüket, Vámos Mártont, akit cserével végleg kiállítottak.

A harmadik negyedben tovább zárkózott a Szolnok, Milan Aleksic lőtte ki a jobb alsót, majd megúszásból Aaron Younger egyenlített. Az Eger sorban hagyta ki a kiállításokat, végül Erdélyi második találatával tudott elmozdulni a holtpontról. Nem sokat kellett várni a vendégek válaszára, Varga Dénes egyenlített. Egy újabb végletekig kijátszott egri előny végén Hosnyánszky Norbert pompás lövése nyomán került újra előnybe a hazai csapat.

A zárófelvonásban újra egyenlített a Szolnok, Kis Gábor közvetlen közelről kotorta a labdát a hálóba, a hazai kispad "felrobbant", ugyanis véleményük szerint az olimpiai bajnok center két méteren belül helyezkedett. Három és fél perccel a mérkőzés vége előtt hatalmas szolnoki hiba után Hárai Balázs teljesen egyedül úszhatott Nagy Viktorra, és nem is hibázott, ezzel újra az Eger vezetett. Elképesztő módon szinte ugyanilyen gól született a túloldalon, Varga Dániel volt, aki "lesprintelte" Birost, és kilőtte a bal alsót (7-7).

Kevesebb mint két perccel a vége előtt emberelőnybe került az Eger, Erdélyi harmadik találatával újra a hevesiek kezébe került a mérkőzés. A túloldalon is jött a fór, de itt kimaradt a lehetőség. A Szolnoknak maradt még egy esélye az egyenlítésre, Kis kiállítást harcolt ki, Varga Dénes lövését azonban Mitrovic az utolsó másodpercben hárította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×