eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma

Győzött a női vízilabda-válogatott Hollandiában

Bíró Attila csapata a dordrechti Világliga-meccsen 9–7-re győzött, avagy a szövetségi kapitány tolmácsolásában "újra demonstrálta az erejét" - írta a waterpolo.hu.

Tavaly a Hajós uszodában egyértelműen a vb-ezüstérmes számított a favoritnak, ennek ellenére remekül helytállt a csapat, ám nagyszünet után átvette az irányítást Arno Havenga együttese, és 10–7-re megnyerte a partit. A belgrádi Európa-bajnokság nyitónapján már könnyedén bánt el a mieinkkel, bizonyítva nem mindennapi erejét.

De aztán jött a felejthetetlen finálé, ahol újra összetalálkoztak a felek, s ahol lányaink varázslatos játékkal győztek. Győztek, olimpiai kvótát szereztek. Hollandia pedig rendezhette meg a selejtezőt. Ahol nem kis meglepetésre nem bírta a nyomást, a ki-ki negyeddöntőben elbukott a spanyolok ellen - idézte fel a waterpolo.hu.

Maradt számukra idén a Világliga. „A technikai értekezleten is kiderült, nagyon komolyan veszik, itt próbálnak vigasztalódni” – említette Bíró Attila, aki bátor játékot, az ellenfél hitének mihamarabbi elvételét adta ki ukáznak a meccs előtt.

Nos, a vezetést sikerült megszerezni a teltházas dordrechti uszodában, ám a második negyedben 4–2-re már a hazaiak vezettek, akik közül Klaassen volt az egyedüli hiányzó, ha a legjobbakat vesszük. Innen egyenlített a harmadik menet elejére csapatunk, hogy aztán 5–5 után „robbantson.”

Gangl Edina remekül védett, ötöst is fogott, a kemény, brusztos meccsen a védekezés állta a sarat, a mieink sem maradtak adósak (Szücs Gabriella a negyedik negyed elején, Keszthelyi Rita a közepén pontozódott ki), és mindeközben a fiatalok is igazolták, számíthat rájuk a kapitány. Szilágyi Dorottya akcióból és fórból is betalált, de gólt jegyzett Gurisatti Gréta is. A 8–5-ös vezetést követően 3.18-cal a vége előtt egy gólra zárkózott a házigazda, ám következett Tóth Ildikó nagy pillanata, a fától „betett” fórja, amely végérvényesen romba döntötte a holland álmokat.

S noha az eddigi eredmények alapján, az utolsó forduló előtt sem lehetnek vérmes reményeink a továbbjutást illetően (a két európai csoport első helyezettje, és a jobb második jut tovább), sokat, nagyon sokat ér a győzelem. A csapat ugyanis újfent megmutatta erejét.

„Valóban, még ilyen összetételben is – erősített rá boldogan Bíró Attila. – Ilyen felállásban még sohasem játszottunk, összeszokottságról nem beszélhettünk, miközben a hollandok szinte a komplett csapatukkal álltak fel. Így még nagyobb fegyvertény a győzelem! Támadásban sokat hibáztunk, de hatalmasat küzdöttünk, és nagyon jól védekeztünk, amelynek alapját Edina remek teljesítménye alapozta meg. A meccs derekán sikerült őket megtörnünk, onnan kézben tartottuk a meccset, még ha fel is tudtak zárkózni egy gólra. Külön örülök a fiatalok remek játékának, megnehezítik a dolgomat, így van ez jól. A csapat pedig ezúttal is demonstrálta a magyar vízilabda erejét!"

Eredmény – Világliga, európai selejtező, 5. forduló

A csoport

Hollandia–Magyarország 7–9 (1–1, 3–2, 1–3, 2–3)

Dordrecht, vezette: Jaumandreau (spanyol), Moiralis (görög)

HOLLANDIA: Willemsz – Stomphorst, Smit, Nijhuis, Megens 3, van der Sloot 2, Sevenich. Csere: A. Genne 2, D. Genne, van der Graaf, Rogge, Joustra. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

MAGYARORSZÁG: Gangl – Kisteleki H. 1, Szücs G. 1, Takács O. 1, Illés, Keszthelyi 1, Tóth I. 2. Csere: Szilágyi 2, Gurisatti 1, Somhegyi, Menczinger, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmény a csoportból:

Franciaország–Olaszország 5–10 (2 -2, 1-2, 1-3, 1-3)

Az állás

1. Hollandia 12 pont (52–41)

2. Olaszország 10 pont (58–45)

3. Magyarország 8 pont (58–51)

4. Franciaország 0 pont (34–65)

Az 6. forduló (május 3., kedd) programja

Magyarország–Franciaország, Budapest

Olaszország–Hollandia, Bari, 20.30

B csoport

Görögország–Oroszország 15-9 (2-2, 4-2, 5-1, 4-4)

Spanyolország–Németország 21-2 (7-0, 5-1, 3-0, 6-1)

Az állás

1. Spanyolország 14 pont (83–44)

2. Oroszország 9 pont (71–55)

3. Görögország 7 pont (48–52)

4. Németország 0 pont (29–103)

Az 6. forduló (május 3., kedd) programja

Oroszország–Spanyolország, Ruza, 19.00

Németország–Görögország, Heidelberg, 19.30

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×