eur:
389.59
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Varga Dániel: Ha már ott vagyunk, meg is nyernénk a tornát

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak az olimpiai kvalifikáció mellett a tornagyőzelem is a célja lehet Triesztben az áprilisi selejtező viadalon - mondta az InfoRádióban az olimpiai és világbajnok Varga Dániel, a nemzeti együttes csapatkapitánya.

"Kezdetnek jó volt és egyébként is nagyon jó hangulatban és hatékonyan telt az edzőtábor. Erőnléti edzéseink is voltak, és a németekkel közös kétkapuzások is kimondottan hasznosak voltak. Ez a hét legalább ennyire fontos, tovább dolgozunk: a fizikai felkészülés folytatódik, taktikai elemeket is tudunk gyakorolni, és jönnek a spanyolok, akik magasabb szintet képviselnek, mint a németek. Az ellenük mutatott játék képe valószínűleg többet mond majd arról, hogy hol tartunk" - mondta Varga Dániel.

A magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya az új taktikáról is beszélt.

"Emberelőnyben másképp fognak mozogni a játékosok, másképp megy a labda, másképp állunk az emberelőnyhöz, arra számítok, hogy már az első pillanattól kezdve veszélyes lesz az az ember, akinél a labda lesz és minden játékos helyzetbe akar majd kerülni, és ez növelni fogja az emberelőnyök kihasználásának hatékonyságát" - árulta el a Szolnok klasszisa.

Varga Dániel a kvalifikációs torna magyar keretéről úgy fogalmazott: "tizenhatan vagyunk, tizenhárman utazhatnak Triesztbe, egy kapussal, egy centerrel leszünk kevesebben, és kiesik még egy játékos, posztonként kell válogatnia a kapitánynak. Kellemes teher van rajta, hiszen jobbnál jobb teljesítmények közül kell válogatnia."

"Kérdéses a kvalifikáció, hiszen megyünk és minden meccs nulláról indul, de az elvárt minimális cél, hogy megszerezzük a kvótát. Meg kell nyernünk az április 8-i negyeddöntőt, az előtte lévő csoportmeccs is fontos, hogy aránylag könnyebb ellenfelet kapjunk. Utána pedig már valószínűleg meg is akarjuk nyerni a tornát" - vázolta a terveket az InfoRádióban a csapatkapitány.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×