eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb orosz korcsolyázó bukott le meldoniummal

Újabb orosz sportoló bukott le a január elsejétől tiltólistán szereplő meldoniummal, ezúttal Jekatyerina Konsztantinova rövidpályás gyorskorcsolyázóról derült ki, hogy pozitív doppingtesztet produkált.

A váltóban Európa-bajnok versenyző három napon belül a negyedik orosz korcsolyázó, aki ezzel a szerrel akadt fenn a doppingellenőrzésen. Hétfőn az olimpiai és Európa-bajnok orosz jégtáncosról, Jekatyerina Bobrováról, kedden pedig két gyorskorcsolyázóról, a rövidpályás szakágban olimpiai bajnok Szemjon Jelisztratovról és a nagypályán ötszörös világbajnok Pavel Kulizsnyikovról derült ki, hogy meldoniumot mutattak ki a szervezetében.

Nemcsak korcsolyázók és orosz sportolók akadtak fenn az elmúlt időszakban ezzel az anyaggal, hanem az ötszörös Grand Slam-győztes orosz teniszező, Marija Sarapova és a grúzok olimpiai ezüstérmes birkózója, Davit Modzmanasvili is.

A meldonium szívgyógyszerként mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban. Hatása javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és mentális terhelhetőséget. Egy tavalyi orosz felmérés szerint 4316 vizeletmintából 724 tartalmazott meldoniumot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×