INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Gangl Edina: reméljük, az olimpia után mindenre koccinthatunk

Infostart / InfoRádió
Alig várja már a riói olimpiát a magyar női vízilabda-válogatott egyik hőse, az aranyéremmel zárt belgrádi Európa-bajnokság legjobb kapusának megválasztott Gangl Edina.

"Rossz kezdés után fantasztikusan sikerült lezárnunk az Európa-bajnokságot. Sokan aggódtak az első mérkőzés után miattuk, de mi tudtuk, hogy az nem a mi arcunk. Voltak hibák, amelyeket csapatként tudtunk kijavítani a következő mérkőzéseken, ahogy vége volt, elfelejtettük, megbeszéltük, többet nem követjük el ezeket. Ahogy emelkedett a tét, javult a játékunk" - hangsúlyozta Gangl Edina.

A válogatott vízilabdázó hozzátette: "egy játékos akkor szerezhet önbizalmat, ha bizalmat kap. Örülünk, hogy sikerült a fejemben rendezni a sorokat a nyitó mérkőzés után. Ott volt a csapat, a nagybetűs, amelyik végig segítette a munkámat. Ez volt az egyik kulcs, hogy végig tudtuk támogatni egymást."

"Az utolsó mérkőzésen végig szoros emberfogást játszottunk a nagy testű hollandok ellen, ez mutatja a fizikális erőnket is, nagyon jól működött a védekezésünk. Szeretném és tudom, hogy ezt át tudjuk menteni Rióra is. A Világligán még csiszolunk rajta, de ha ez megmarad, bizakodóak lehetünk. Nagyon jó, hogy Európa-bajnokként jutottunk ki, ez a többi csapatnak is jelzés, nagyon meg szeretnének majd verni minket, de mi persze ellenállunk. Jó lesz, nagyon várja mindenki. A lefújás pillanatában nem arra gondoltam, hogy megnyertük az Eb-t, hanem az, hogy utazunk Rióba" - idézte fel Gangl Edina.

"Most volt az első edzésünk, még nem fogtuk igazán fel, de beszéltük, milyen jó lesz újra átélni az eskütételt, a ruhapróbát és persze, hogy lejátsszuk az első mérkőzést, reméljük a vége ilyen lesz, mint most" - bizakodott a válogatott vízilabdázó.

Túlzásba nem vittük az ünneplést, úgy tettük, ahogy azt válogatott sportolókhoz illik. Bízom benne, hogy a klubformánkat is meg tudjuk tartani, még a Magyar Kupa győzelmet sem tudtuk megünnepelni, mert másnap utaztunk Kínába, de majd az olimpia után arra is koccintunk. Szeretném, ha veretlenek maradnánk és megint megnyernénk a bajnokságot - emelte ki Gangl Edina.


A címlapról ajánljuk