eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már csak hat olimpiai aranyat jósol a magyaroknak a neves olasz szakember

A szeptemberben közzétett előrejelzésében szereplő hét helyett most csak hat aranyat jósol Magyarországnak a jövő évi riói olimpiára Luciano Barra, az Olasz Olimpiai Bizottság volt sportigazgatója.

Ebben vélhetően szerepet játszik, hogy a Londonban lólengésben aranyérmes Berki Krisztián nem szerzett kvótát a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

Az ötkarikás eredmények megjósolásában sikeresnek számító szakember legfrissebb elemzése szerint a magyarok az éremtáblázat 14. helyén zárnak majd. A különféle statisztikákra, valamint az olimpiai sportágak világbajnokságaira alapozott előrejelzés szerint Magyarország - Jamaica mögött és Olaszország előtt - úgy végez 17 éremmel, hogy sportolói a hat arany mellett 6 ezüstöt és 5 bronzot gyűjtenek Rio de Janeiróban.

A legutóbbi elemzéshez hasonlóan az élen az Egyesült Államok zár Barra szerint 78 éremmel, a megoszlást illetően 33 arannyal, 20 ezüsttel és 25 bronzzal, a második helyre pedig, akárcsak szeptemberben, a 81 medálos Kínát várja (24 arany, 28 ezüst, 29 bronz). Az olasz szakember változatlanul Oroszországot jósolja harmadiknak, amely szerinte 60 érmet nyer majd, ebből 20 lesz arany, 23 ezüst, valamint 17 bronz.

Barra a 2012-es londoni játékok előtt egy évvel 16 medált, közte öt aranyat jósolt a magyaroknak, akik azonban ennél jobban szerepeltek: 8 aranyat és összesen 18 érmet nyertek.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×