INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Czene Attilát a szabadidős világszervezet elnökségébe választották

InfoRádió / MTI
Czene Attilát, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökét beválasztották a szabadidős világszervezet (TAFISA) elnökségébe.

A sportdiplomáciai siker a TAFISA budapesti kongresszusának szombati zárónapján született meg. A Pesti Vigadóban lebonyolított eseményen 76 ország mintegy 400 képviselője vett részt.

"Megérte, hogy pályáztunk a kongresszusra, mert remekül sikerült" - értékelt a TAFISA újdonsült elnökségi tagja. "Igaz, én már egy éve, amikor felállt a szervezőbizottság, biztos voltam ebben, mert tudtam, hogy jó szervezők és vendéglátók vagyunk" - tette hozzá.

"Azt viszont nem vártam, hogy a kongresszus ennyire látványosan sikeres lesz, ami egyaránt köszönhető Budapest lenyűgöző voltának, a helyszínül szolgáló Vigadónak, a megjelent rangos vendégeknek, a programok sokszínűségének és színvonalas előadásoknak" - fogalmazott.

Czene Attila kijelentette, hogy az elmúlt pár napban Magyarországon előtérbe került a szabadidősport, a szabadidősportban pedig Budapest. Szavai szerint a sok elismerés között a legnagyobb dicséretet, a TAFISA főtitkára, a német Wolfgang Baumann fogalmazta meg, aki azt mondta, hogy ez a kongresszus fordulópont a nemzetközi szövetség életében. A választásról Czene Attila elmondta: az elnökség egyik megüresedett posztjára eredetileg heten kandidáltak, ám visszalépéseket követően a végén három jelölt maradt. A szavazás során a magyar sportvezető megelőzte olasz és tajvani vetélytársát.

"Már élsportolóként megtanultam, hogy az elvégzett munka mellett mindig kell szerencse és jó időzítés is a sikerhez. Ezúttal is így volt" - fogalmazott. Hozzátette: "Ennek a kongresszusnak a hazánkba hozatala még az MSZSZ előző elnöke, Horváth András érdeme. Mi pedig éltünk a lehetőséggel. Meglehet, hogy a választás során a kongresszus megrendezése és az olimpiai bajnoki címem is közrejátszott, mindenesetre ezt a lehetőséget is szeretnénk a lehető legjobban kiaknázni".

Czene Attila arról is beszélt, hogy áttételesen a 2024-es olimpiai helyszín kijelölésében is közrejátszhatnak a hétvégi események.

A címlapról ajánljuk