eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Czene Attilát a szabadidős világszervezet elnökségébe választották

Czene Attilát, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökét beválasztották a szabadidős világszervezet (TAFISA) elnökségébe.

A sportdiplomáciai siker a TAFISA budapesti kongresszusának szombati zárónapján született meg. A Pesti Vigadóban lebonyolított eseményen 76 ország mintegy 400 képviselője vett részt.

"Megérte, hogy pályáztunk a kongresszusra, mert remekül sikerült" - értékelt a TAFISA újdonsült elnökségi tagja. "Igaz, én már egy éve, amikor felállt a szervezőbizottság, biztos voltam ebben, mert tudtam, hogy jó szervezők és vendéglátók vagyunk" - tette hozzá.

"Azt viszont nem vártam, hogy a kongresszus ennyire látványosan sikeres lesz, ami egyaránt köszönhető Budapest lenyűgöző voltának, a helyszínül szolgáló Vigadónak, a megjelent rangos vendégeknek, a programok sokszínűségének és színvonalas előadásoknak" - fogalmazott.

Czene Attila kijelentette, hogy az elmúlt pár napban Magyarországon előtérbe került a szabadidősport, a szabadidősportban pedig Budapest. Szavai szerint a sok elismerés között a legnagyobb dicséretet, a TAFISA főtitkára, a német Wolfgang Baumann fogalmazta meg, aki azt mondta, hogy ez a kongresszus fordulópont a nemzetközi szövetség életében. A választásról Czene Attila elmondta: az elnökség egyik megüresedett posztjára eredetileg heten kandidáltak, ám visszalépéseket követően a végén három jelölt maradt. A szavazás során a magyar sportvezető megelőzte olasz és tajvani vetélytársát.

"Már élsportolóként megtanultam, hogy az elvégzett munka mellett mindig kell szerencse és jó időzítés is a sikerhez. Ezúttal is így volt" - fogalmazott. Hozzátette: "Ennek a kongresszusnak a hazánkba hozatala még az MSZSZ előző elnöke, Horváth András érdeme. Mi pedig éltünk a lehetőséggel. Meglehet, hogy a választás során a kongresszus megrendezése és az olimpiai bajnoki címem is közrejátszott, mindenesetre ezt a lehetőséget is szeretnénk a lehető legjobban kiaknázni".

Czene Attila arról is beszélt, hogy áttételesen a 2024-es olimpiai helyszín kijelölésében is közrejátszhatnak a hétvégi események.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×