INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Fa Nándorék kikötöttek Új-Zélandon

InfoRádió / MTI
Megérkezett Új-Zélandra a Spirit of Hungary, és a legénység, Fa Nándor és Conrad Colman már megkezdte a hajó javítását, amely miatt technikai megállóra kényszerültek a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen.

A csapat honlapja szerint magyar idő szerint kedden éjfél előtt tíz perccel kötöttek ki Bluff városánál, ahol Colman nagybátyja már mindent előkészített a munkálatokhoz.

Eredetileg a két sportember a nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt döntött a technikai szünet mellett, aztán Új-Zéland felé tartva letört a hajó hátsó négy tőkesúly csavarja közül az egyik, így most azt is pótolják.

"Nincs más választásunk, mint most, itt Új Zélandon kiemelni a hajót, levenni a hátsó felfogó elemet - szerencsére pont a hátsót könnyebb levenni, anélkül, hogy a tőkesúlyt megmozdítanánk -, kicserélni benne a törött csavart és visszarakni" - írta még kedden Fa Nándor, aki két nappal korábban csúnyán megsérült, amikor az árbocon szerelt, s a fején keletkezett sebet társa négy öltéssel varrta össze.

A páros várhatóan két napot fog vesztegelni a kikötőben.

Közben a verseny éllovasa, a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat elért a Horn-fokhoz. A vitorlás Dél-Amerika legdélibb pontjától mintegy 15 mérföld távolságra haladt el, s most északnak veszi az irányt a Falkland-szigetek nyugati oldala felé.

A címlapról ajánljuk