eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Afrika Kupa - Drámai büntetőpárbajban Elefántcsontpart a bajnok

Gól nélküli döntetlent követően Elefántcsontpart labdarúgó-válogatottja drámai büntetőpárbajban múlta felül Ghánát az Egyenlítői-Guineában rendezett Afrika Kupa vasárnapi fináléjában.

A találkozó rendes játékideje unalmas mezőnyjátékkal telt, ahogy a hosszabbítás is, a kapuk alig forogtak veszélyben. A 11-esek során az első két sorozatban az elefántcsontparti játékosok hibáztak, így eldőlni látszott a találkozó, csakhogy a következő két ghánai rúgó szintén rontott. Onnantól egészen a 11. sorozatig, azaz amíg a kapusok sorra nem kerültek, valamennyi futballista betalált. Ekkor a ghánai hálóőr lövését megfogta Boubacar Barry, aki csak sérülés miatt került csapatba, majd ezek után a bal felső sarokba bombázott, pedig a párbaj során görcs miatt többször ápolást kért.

Elefántcsontpart válogatottja története során 1992 után másodszor lett kontinensbajnok. Az elmúlt tíz évben ugyan két döntőt is játszott, de mindkétszer büntetőkkel maradt alul 0-0-s döntetlent követően.

Afrika Kupa, döntő:
Elefántcsontpart-Ghána 0-0 - 11-esekkel: 9-8

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×