eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Átadják a 20 év után elkészült Tüskecsarnokot

Csütörtök délelőtt tartják a Tüskecsarnok megnyitóját. A XI. kerületi létesítmény akár 20 sportág eseményeinek is otthont adhat.

Az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése. A beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok szakemberei a mai megnyitó előtti napokban helyiségről-helyiségre átvették a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatták az apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

A létesítmény építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt. A kormány 2012-ben döntött a befejezéséről, majd arról is, hogy egy uszoda is épül mellé, ezt 2015 második felében adhatják át.

A 4000 fős multifunkcionális nagycsarnokban számos sport- és kulturális rendezvényt meg lehet tartani, emellett a szabadidős sportolókat hétről hétre egyre több mozgásformával és szolgáltatással várja majd a Tüskecsarnok sportcentruma.

Szombaton már az InfoParknál épült létesítményben rendezik az All-Star Kelet-Nyugat kosárlabda-gálamérkőzést, december végén pedig itt lesznek A Játékkészítő című zenés akciómese előadásai.

A tuskecsarnok.hu internetes oldal a napokban indult el.

A délelőtti ünnepélyes megnyitón beszédet mond majd Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője és Hoffmann Tamás polgármester is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×