eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamiltonnak rendszer van az őrületében

Lewis Hamilton zseniális, de mint minden zseni, egy kicsit őrült is - fogalmazott Dávid Sándor korábbi szakkommentátor az InfoRádió Aréna című műsorában. Szabó Róbert, az Autó-Motor főszerkesztője Hamilton második Formula-1-es győzelme után szintén arra mutatott rá, hogy a Mercedes angol pilótája mennyire hangulatember, de végül megtalálta a saját útját.

A második helyről induló Lewis Hamilton az abu-dzabi idényzárón rögtön az éltre állt és pályafutása 33. Formula-egyes futamgyőzelmét aratta. A Mercedes 29 éves versenyzője idén a 19 futamból 11-et megnyert. Csapattársa, a német Nico Rosberg sokáig a második helyen haladt, ám technikai hibák miatt végül nem szerzett pontot.

Hamilton a McLarennel 2008-ban szerzett vb-címe után most a gyári Mercedest juttatta a csúcsra. Az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozó két szakíró, Dávid Sándor korábbi kommentátor és Szabó Róbert, az Autó-Motor főszerkesztője egyetértett abban, hogy Lewis Hamilton megérdemelten győzte le Nico Rosberget.

"Első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy azért Lewis erősebb." "Mindenki tudta azt titkon, hogy Rosberg a tűzzel játszik, amikor neki Hamilton a csapattársa, mert jelen pillanatban bizony jobb" - fogalmaztak a szakírók.

Szabó Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy Hamilton mennyire hangulatember, ám ezt "mennyire ki tudta dolgozni magából!"

"Amikor az első világbajnoki címe után jött a hullámvölgyes, melankolikus időszak, elkezdett tetováltatni , az egész háta ki van varrva mindenféle motívumokkal, fülbevalót lövetett. Kicsit átment hollywoodi irányba, hogy ő egy celeb csaj még celebebb pasija, és valahogy aztán megtalálta a saját útját" - értékelte.

Dávid Sándor Lewis Hamiltonnak a szezon hajrájában sorozatban aratott öt győzelmét emelte ki.

"Tulajdonképpen zseniális, de mint minden zseni, egy kicsit őrült is, csak rendszer van az őrületében és vissza tudta hozni magát a normális, kemény munkára - mondta a korábbi kommentátor.

A két szakíró ugyanakkor egyetértett abban is, hogy Rosbergnek idén jelentősen növekedett az ázsiója.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×