eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tetű nem kedveli a Kis Borsót

A világbajnokság második mérkőzésén bemutatkozik az első afrikai és az első közép-amerikai csapat is. Mexikó- Kamerun találkozót rendeznek Natalban.

Miguel Herrera (akinek a futballvilágban használt beceneve Piojo, vagyis Tetű) meglepő húzásra készül hazája sajtója szerint. Állítólag úgy döntött, hogy nem nevezi a kezdő tizenegyébe "Chicharito" (Kicsi Borsó) Hernandezt, a Manchester United játékosát, a legértékesebb mexikói futballistát. Az indoka Chicharito rossz góllövőformája: a legutóbbi kilenc válogatott mérkőzésén nem talált a kapuba, ez a leghosszabb gólcsendje válogatottbeli pályafutása során.

A mexikóiak 1950 óta mindössze három vb-n nem vettek részt (1974-ben és 1982-ben nem jutottak túl a selejtezőkön, 1990-ben eltiltás miatt nem vehettek részt a kvalifikációs sorozatban), de most nagyon közel jártak ahhoz, hogy lemaradjanak a 2014-es Mundialról. Meglepően gyengén szerepeltek a zónájukban, fejetlenség és káosz uralkodott a válogatottnál, 47 játékos és 4 szövetségi kapitány volt részese a sorozatnak.

Herrera, az América 2013 tavaszi bajnokcsapatának edzője az új-zélandiak elleni pótselejtezők előtt kapott megbízatást a kapitányi munkára, nyolc légióst vitt el magával Brazíliába. Nála nem Chicharito, hanem a Barcelonát is megjárt hajdani csodagyerek, Giovani dos Santos az első számú játékos. Giovani édesapja egyébként brazil, São Paulo szülötte.

A kameruni válogatottat német edző, a 66 éves Volker Finke dirigálja. Ugyan akadnak az európai piacon is jegyzett játékosaik (elsősorban természetesen Samuel Eto'o, valamint Alex Song), de a keret korántsem olyan erős, mint az 1982-es, az 1990-es, de akár a 2002-es volt. Eto'o, aki kisebb sérüléssel kínlódik, s a francia lapok szerint kérdéses a játéka, de mérget vehetünk arra, hogy pályán lesz. Eto'o 17 évesen, 1998-ban már vb-résztvevő volt, a mostani a negyedik tornája, mivel 2006-ban nem jutott el Németországba a "szelídíthetetlen oroszlánok" csapata. (Akadt már négy vb-n szerepelt kameruni, Rigobert Song.)

A két válogatott eddig mindössze egyszer találkozott, 1993-ban Los Angelesben Mexikó 1-0-ra megverte Kamerunt. Ugyanakkor a mexikóiak még soha nem nyertek afrikai csapat ellen világbajnoki mérkőzést. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×