eur:
389.27
usd:
362.09
bux:
68514.78
2024. május 8. szerda Mihály

Gareth Bale nyerte meg a Madridnak a kupát

A Real Madrid nyerte a spanyol Király Kupa döntőjét, miután Valenciában 2-1-re legyőzte a Barcelonát.

Valenciában, a Mestalla Stadionban rendezik a spanyol Király Kupa 2014-es döntőjét. Újabb El Clásico.

Az összeállítások. Barcelona: Pinto, Daniel Alves, Mascherano, Bartra, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Messi, Fabregas. Cserék: Oier, Puyol, Adriano, Song, Sergi Roberto, Pedro, Alexis Sanchez. Real Madrid: Iker Casillas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modric, Bale, Di Maria, Isco, Benzema. Cserék: Diego Lopez, Varane, Casemiro, Nacho, Morata, Illarramendi, Willian Jose.
Még három perce sem megy a mérkőzés, de már előkerült a sárga lap. isco kapta, aki rögtön a mérkőzés elején megkezdte Neymar fegyelmezését. Az első helyzet is a Real Madridé volt, Gareth Bale hagyta ki. 
A 10. percben vezetést szerzett a Madrid: Karim Benzema átadásából Angel Di María szerzett gólt. Kicsit lesgyanús helyzetből. Real Madrid-Barcelona 1-0
Már a második madridi kapott sárgát, Pepe. De vezet a csapata.
Bármennyire furcsa is, de a Barcelona legveszélyesebb támadójátékosa Jordi Alba. Nem kifejezetten eseménydús a játék. A Real Madrid ezt aligha bánja egyelőre. Az Infostrada statisztikája szerint a legutóbbi 36 Spanyol Kupa-döntőből 29-et megnyert, aki az első gólt szerezte. 
A Barcelona többet birtokolja a labdát, de a Madrid kevéske ellentámadása veszélyesebb. Jó példa erre Bale próbálkozása, Busquets mentett előle. 
Félidő a Mestallában: a Real Madrid vezet. 
Gareth Bale szlalomozása után a Madridé volt az első lehetőség a második játékrészben, majd a másik oldalon Lionel Messi lövése elkerülte Iker Casillas kapuját. 
A 68. percben kiegyenlített a Barcelona. Jellemző a mostani állapotokra, hogy nem egy csatár, hanem a tartalék középhátvéd révén. Marc Bartra. A második jó kísélete gólt ért. Néhány perccel korábban lövését még kitütötte Iker Casillas, ezúttal azonban Xavi szöglete után 10 méterről a hálóba fejelt. Real Madrid-Barcelona 1-1
Tíz perc van a rendes játékidőből hátra a Mestallában. Luka Modric lövése után súrolta a labda a kapufát. 
Adriano hagyott ki helyzetet.
A 85. percben ismét vezetést szerzett a Real Madrid. Túlzás, de ilyenkor belefér: ezért igazolta le Gareth Bale-t a Real Madrid. Egy kontránál a walesi harcos volt (éppen Bartrával szemben nyert csatát), megverekedett a labdáért, aztán kapura tört, s Pinto alatt a hálóba küldte a labdát. Real Madrid-Barcelona 2-1
Pinto nagyot védett, Benzema kísérlete után. Eldőlhetett volna a trófea sorsa. 
Talán a Barcelona utolsó esélye volt. Xavi passza után Neymar jó helyzetből a kapufát találta el. 
Vége a döntőnek: Real Madrid-Barcelona 2-1

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×